1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Jarmo Kekäläinen teki merkittävän jatkosopimuksen Columbus-vahdin kanssa – mitä tapahtuu Joonas Korpisalolle?

Maalivahti Elvis Merzlikinsin pitkä jatkosopimus Columbuksen kanssa tarkoittanee sitä, että Joonas Korpisalo vaihtaa maisemaa ensi kauden jälkeen.

Joonas Korpisalo (oikealla) ja Elvis Merzlikins (vasemmalla) muodostavat vielä ensi kaudella Columbuksen ensisijaisen maalivahtikaksikon. Kuva: Getty Images

27-vuotias latvialaismaalivahti Elvis Merzlikins on allekirjoittanut viisivuotisen jatkosopimuksen jääkiekon NHL-seura Columbus Blue Jacketsin kanssa. Sopimus, joka alkaa tämän kauden jälkeen, takaa Merzlikinsille 27 miljoonan dollarin tulot ja 5,4 miljoonan kausipalkan.

Merzlikinsin sopimus tarkoittanee sitä, että kuusi kautta Columbuksessa torjunut Joonas Korpisalo, 27, vaihtanee maisemaa tulevan kauden jälkeen, kun hänen sopimuksensa Jarmo Kekäläisen johtaman Blue Jacketsin kanssa umpeutuu.

Ensi kauden jälkeen suomalaisvahdilla on luvassa palkankorotus, mutta Columbuksella on tuskin varaa vastata Korpisalon palkkapyyntöön Merzlikinsin jatkosopimuksen myötä. Alkavalla kaudella Korpisalo rasittaa Columbuksen palkkakattoa vielä 2,8 miljoonalla dollarilla.

– Elvis Merzlikins on ollut tärkeä osa meidän organisaatiotamme kahden vuoden ajan. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän jatkaa seurassamme seuraavat kuusi vuotta. Uskomme, että hän on tärkeä palanen joukkueellemme, Columbuksen GM Kekäläinen totesi.

Viime kaudella latvialaismaalivahti torjui Columbuksen paidassa 28 runkosarjaottelussa torjuntaprosentilla 91,6. Korpisalo vartioi Blue Jacketsin maalia 33 mittelössä prosentilla 89,4.

NHL-kausi alkaa 12. lokakuuta.

Lue myös:

Columbus Blue Jackets pitää kiinni kovasta koronalinjastaan – tuoreella hankinnalla ei asiaa harjoituksiin

Yksi nappikausi NHL:ssä toi venäläistähdelle yhdeksän miljoonan kausipalkan – sopimusta hiottiin pitkään ja hartaasti

NHL:n rangaistusuhka saanut pelaajia ottamaan rokotteen – "Vastahakoisuus on väistymässä"

Columbus-valmentaja kieltäytyi koronarokotteesta ja sai potkut – Jarmo Kekäläinen: "Toivomme hänelle hyvää"