1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yhdistetty hiihto

Ilkka Herolan kovimmalla kilpakumppanilla Jarl Magnus Riiberillä ei kesä mennyt lainkaan putkeen – joutui olemaan pitkiä aikoja harjoittelematta

Yhdistetyn maailmancupin kokonaiskilpailun kolme kertaa peräkkäin voittaneen Jarl Magnus Riiberin kesä oli yhtä ylä- ja alamäkeä. Norjalainen uskoo silti olevansa kunnossa, kun kausi alkaa.

Jarl Magnus Riiberin keho reagoi vahvasti koronarokotteeseen, mutta hänen mielestään rokotteen ottamatta jättäminen ei ollut vaihtoehto. Kuva: Tomi Hänninen

Miesten yhdistettyä viime vuodet hallinneen Jarl Magnus Riiberin valmistautuminen olympiatalveen on ollut kaikkea muuta kuin ihanteellinen. Norjalainen ei päässyt harjoittelemaan kunnolla kesän aikana.

– Toukokuu ja kesäkuu olivat aika hyviä. Heinäkuu ja elokuu olivat vaikeampia, Riiber sanoi NRK:n haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Riiberin vaikeudet ovat johtuneet koronarokotteesta, sillä hän on joutunut pitämään pitkän tauon molempien rokotteiden jälkeen.

– Kaikki sanoivat, että ensimmäiset päivät olivat pahoja. Itse huomasin tämän vasta viidentenä päivänä ja sitä kesti toiselle viikolle asti. Ja sen jälkeen oli ylä- ja alamäkeä vielä kahden viikon ajan.

Kun NRK kysyi Riiberiltä, olisiko hänen kannattanut jättää toinen rokoteannos väliin, koska hänen kehonsa reagoi niin voimakkaasti jo ensimmäiseen, oli hänellä asiaan selkeä vastaus:

– Rokotteen ottamatta jättäminen ei ollut koskaan vaihtoehto.

Jarl Magnus Riiber on voittanut kolme edellistä maailmancupin kokonaiskilpailua ja kaksissa edellisissä MM-kisoissa hän voitti kaksi maailmamestaruutta. Hän on pidetty myös yhtenä Norjan suurimmista mitalisuosikeista Pekingin olympialaisiin.

Riiberillä on ollut viime aikoina vaikeuksia myös tulehtuneen olkapäänsä kanssa ja on joutunut tekemään rullahiihtoharjoittelua ilman sauvoja. Urheilija itse kuitenkin uskoo, että hän on hyvässä kunnossa kauden alkaessa ja olevansa jopa parempi mäkihyppääjä nyt, kun ei ole päässyt harjoittelemaan niin paljon.

Lääkärit ovat kehottaneet Riiberiä olemaan kärsivällinen.

– Minä olenkin ollut. Kyse on nyt oikeiden valintojen tekemisestä joka päivä ja keskittymistä siihen, mitä on tulossa talvella, Riiber vakuutti.

Lue myös:

Ilkka Herola loistaa, eikä muillakaan suomalaisilla mene huonosti – itävaltalainen valmentaja selittää, miksi golfista on ollut hyötyä

Norjan Jarl Magnus Riiber yhdistetyn voittoon – Ilkka Herola kiristi kahdeksanneksi maailmancup-kauden päätöskisassa