1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Heikki Hietanen valittiin äänivyöryllä Kansainvälisen jääkiekkoliiton hallitukseen – pesi muun muassa Pavel Buren 16 äänellä

IIHF tiedotti lauantaina, että sen hallitukseen on valittu Pietarissa suomalaisedustaja.

Kuvassa Heikki Hietanen, joka toimii pääsihteerinä jääkiekon MM-kotikisoissa 2022. Kuva: Kimmo Brandt/All Over Press

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF kertoi, että sen hallitukseen on valittu eniten ääniä (76) saanut ehdokasjäsen Heikki Hietanen.

Vierumäen entinen toimitusjohtaja ja vuodet 2001–09 Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana toiminut Hietanen on vaikuttanut eri rooleissa Kansainvälisen jääkiekkoliiton piirissä jo parinkymmenen vuoden ajan.

Hämeenlinnalainen jääkiekkovaikuttaja on laajasti verkottunut ja IIHF:n jäsenmaiden piirissä arvostettu persoona. Hietanen on nimetty aiemmin toukokuussa 2022 Suomessa järjestettävien miesten jääkiekon MM-kisojen pääsihteeriksi.

Hietasen lisäksi hallitukseen valittiin ruotsalainen Anders Larsson, joka sai suomalaisen tapaan 76 ääntä äänestyksen 1. kierroksella. Muita hallitusjäseniä ovat venäläinen Pavel Bure (60 ääntä), sveitsiläinen Raeto Raffainer (58) ja italialainen Andrea Gios (52).

Myöhemmin hallitukseen nostettiin vielä kaksi lisäjäsentä; saksalainen Franz Reindl ja latvialainen Viesturs Koziols. Entinen kiekkotähti, Slovakian Miroslav Satan ei yltänyt hallitukseen, kuten ei myöskään Dave Ogrean. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen IIHF:n päätöselimessä ei nähdä yhdysvaltalaisedustajaa.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös

68-vuotias ranskalainen Luc Tardif valittiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtajaksi – "Liitossa alkaa nyt uusi aika"

Kun Kalervo Kummola aloitti SM-liigan johdossa, Suomessa oli vain yhdeksän jäähallia – uran lopulla rautakanslerista kuoriutui ihmisoikeustaistelija