1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. KHL

Jokerit vahvisti asemaansa KHL:n länsilohkon kärjessä – voittoputki venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi

Jokerit hävisi kauden kaksi ensimmäistä ottelua, mutta on sen jälkeen ollut pysäyttämätön. Marko Anttilan loukkaantuminen tahrasi helsinkiläisten yhdeksättä peräkkäistä voittoa.

Jokerien John Norman, Teemu Turunen ja Julius Junttila juhlivat 4–2 osumaa. Kuva: All Over Press / Emil Hansson

Helsingin Jokereiden voittoputki jääkiekkoliiga KHL:ssä venyi lauantaina jo yhdeksään, kun Jokerit kukisti kotijäällään Sotshin maalein 4–2. Jokerit hävisi kauden kaksi ensimmäistä peliään, mutta sitten voittokulku on ollut pysäyttämätön.

– Otettiin pikkaisen pois jalkaa kaasulta 4–0-maalin jälkeen, ihan turhat kaksi takaiskua. Mutta yhdeksäs voitto putkeen, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki puntaroi.

Jokerit johtaa KHL:n länsilohkoa ja säilyttää paikkansa lauantain jälkeenkin, mikäli Moskovan Dinamo ei myöhemmin kukista Torpedo Nizhni Novgrodia.

Sotshi on ollut menneillä kausilla Jokereille Helsingissä pelkkä suupala. Lauantai on seitsemäs peräkkäinen kerta, kun Sotshi poistuu Helsingistä tappio niskassaan.

Jokereiden avausmaalin teki yhdeksän sekuntia ennen avauserän loppua ylivoimalla Hannes Björninen. Toisessa erässä osuivat Otto Leskinen ja Tommi Kivistö. Jokereiden neljännen viimeisteli kolmannen erän alkajaisiksi John Norman. Sotshi kaunisteli loppulukemia tekemällä pelin kaksi viimeistä maalia.

Jokerien kokoonpanosta poistui ensierän puolivälissä kapteeni Marko Anttila. Laitahyökkääjä Anttila sai keskialueella kiekkoa vastaanottaessa ylävartaloonsa ja osin päähänsäkin kovan vastataklauksen. Loukkaantumisesta ja Anttilan voinnista ei tuoreeltaan tarjottu informaatiota.

Jokerit yrittää venyttää voittoputkensa keskiviikkona kymmeneen, kun Helsinkiin saapuu vieraaksi neljän pelin voittoputkessa liihottava Ak Bars Kazan.

Lue myös:

Kommentti: Miltä tuntuisi, jos sinut suljettaisiin työpaikallasi “koirankoppiin”? Eräässä ammatissa niin tapahtuu joka vuosi

Jokerit voitti KHL:ssä jo kahdeksannen kerran peräkkäin – Torpedo upposi viimeisellä minuutilla

Kohuja aiheuttanut Oleg Znarok palaa Venäjän päävalmentajaksi – "Hänellä on auktoriteettia NHL-pelaajien keskuudessa"