1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. nyrkkeily

Oleksandr Usyk yllätti Anthony Joshuan MM-titteliottelussa: "Tämä on sotaa – uusintaottelu on tulossa"

Tuomareiden päätös voitosta oli yksimielinen.

Oleksandr Usyk juhlii voittoa mestaruusvöiden kanssa. Kuva: 2021 Getty Images

Ukrainan Oleksandr Usyk on voittanut hallitsevan mestarin, Britannian Anthony Joshuan nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestaruusottelussa. Joshua puolusti kamppailussa WBA-, IBF- ja WBO -liittojen raskaansarjan mestaruusvöitä.

Päätös ukrainalaisen voitosta oli kaikilta kolmelta tuomarilla yksimielinen. Voitto irtosi hänelle luvuin 117–112, 116–112 ja 115–113. Ottelu kesti täydet 12 erää.

Ottelu käytiin jalkapalloseura Tottenhamin kotistadionilla Lontoossa 65 000 fanin edessä.

– En yrittänyt tyrmätä Joshuaa, koska kulmastani tuli ohjeet, että tyrmäystä ei pidä yrittää. Alussa kyllä yritin tyrmätä, mutta valmentajani kielsi sen. Hän sanoi, että minun pitää lopettaa ja hoitaa työni, Usyk sanoi.

Ottelussa nyrkkeiltiin kaikki 12 erää. Kuva: 2021 Getty Images

– Tämä merkitsee minulle paljon. Kamppailu meni, kuten odotin. Oli hetkiä, jolloin Anthony painosti minua kovasti, mutta se ei ollut mitään erityistä.

34-vuotias Usyk on otellut 19 kertaa ja voittanut kaikki kamppaillut. Hän on myös harvoja nyrkkeilijöitä, jotka ovat voittaneet maailmanmestaritittelit raskaassasarjassa ja alemmassa raskaassasarjassa.

Usykille ottelu oli raskaassa sarjassa on vasta kolmas. Hän vaihtoi alemmasta raskaasta sarjasta raskaaseen sarjaan vuonna 2018. Uudessa luokassa ukrainalainen on voittanut Chazz Witherspoonin toissa vuonna ja Derek Chisoran viime syksynä.

On mahdollista, että ottelu nyrkkeillään uudelleen, sillä kohtaamiseen liittyi uusintaotteluehto. 31-vuotias Joshua väläytti heti ottelun jälkeen, että uusintaottelu on edessä.

– En ole menossa kotiin surkuttelemaan tätä, se olisi ajan haaskausta. Tämä on sotaa. Uusintaottelu on tulossa, Joshua totesi.

Uusintaottelu otellaan Joshuan promoottorin mukaan todennäköisesti helmi- tai maaliskuussa Britanniassa.

– Onnittelut Oleksandr Usykille. Hieno esitys häneltä, ja parempi mies voitti. Joshua ei saanut missään vaiheessa hommaa rullaamaan, ja hän menee nyt sairaalaan. Enpä tiedä, jos hänen silmäkuoppansa on murtunut. Se ei näytä kovin hyvältä, Joshuan promoottori Eddie Hearn kertoi Sky Sportsille.

Alunperin Joshuan oli määrä otella maanmiestään Tyson Furya vastaan, mutta odotettu kohtaaminen tyssäsi toistaiseksi erinäisiin ongelmiin. Fury kohtaa Deontay Wilderin 9. lokakuuta Las Vegasissa. Robert Helenius kohtaa samana iltana esiottelussa Adam Kownackin.

Lue myös:

Anthony Joshua puolustaa MM-vöitään peräti 60 000 katsojan edessä – voittamaton vastustaja koittaa tehdä kovemman tempun kuin Evander Holyfield

Nyrkkeilylegenda Manny Pacquiaosta Filippiinien presidenttiehdokas ensi vuoden vaaleihin

Oscar De La Hoyan paluu kehiin peruuntui – koronatartunta vei sairaalahoitoon