1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Korisliiga

Koripallon suurlupaus Max Besselink siirtyy Nokialle, jättää yliopistokoripallon USA:ssa: "College ei ole jokaista varten"

Besselinkin piti pelata alkava kausi yliopistokoripalloa Santa Clarassa.

Max Besselinkin ura jatkuu miesten Korisliigassa. Kuva: Petteri Bülow / Yle

19-vuotias koripallolupaus Max Besselink ryhtyy ammattikoripalloilijaksi ja liittyy BC Nokian pelaajaksi. Miesten Korisliigassa pelaava seura on kertonut asiasta lähettämässään tiedotteessa.

Besselink on yksi Suomen koripallomaailman seuratuimpia pelaajia. Alunperin hänen piti tällä kaudella pelata Yhdysvaltojen yliopistosarjaa Santa Clarassa. Hän kävikin yliopistossa kesäkoulua.

– Max päätti keskittyä kokonaan koripalloon. Hän nautti yliopistossa koripallosta, muttei koulusta. College ei ole jokaista varten, sanoo Nokian päävalmentaja Greg Gibson seuran tiedotteessa.

Besselink tilastoi tulokaskaudellaan Korisliigassa 6,8 pistettä ja 3,9 levypalloa ottelua kohden Seagullsissa. Keväällä Besselink siirtyi kasvattajaseuraansa HNMKY:n sarjatasoa alemmaksi, jossa hänen keskiarvonsa olivat 21,8 pistettä ja 9,7 levypalloa ottelua kohden.

Siirtyminen sarjaporrasta alemmas kuohutti keväällä suomalaisia koripallopiirejä. Besselink itse perusteli tätä sillä, että haluaa enemmän vastuuta.

– Halusin pelata enemmän ja paremmin. Vaikka sainkin liigassa peliaikaa, niin tuntui, että en päässyt pelaamaan sellaista korista missä olen parhaimmillani, hän sanoi toukokuussa.

Besselink teki Susijengi-debyyttinsä kesällä Tshekkiä vastaan. Nuorten maajoukkueen mukana hän on ollut viidessä ottelussa 16,6 pisteen keskiarvolla.

Lue lisää:

Max Besselink teki keväällä päätöksen, joka hämmästytti koripalloväkeä – suurlupaus lähtee nyt Yhdysvaltoihin: "Uskon, että pystyn pelaamaan NBA:ssa"