Sää suosii Jyväskylän juhlarallia – perjantaina voi sataa, mutta MM-ralli huipentuu lämpimässä poutasäässä

Jyväskylän MM-ralli ajetaan viikonloppuna pääosin hyvässä säässä. Lämpötilakin on vuodenaikaan nähden keskimääräistä korkeampi.

Kun Jyväskylässä edellisen kerran ajettiin MM-pisteistä vuonna 2019 kisa päättyi pilvipoutaisessa säässä. Samankaltainen sää on luvassa myös juhlaralliin, vaikka kisa ajetaan vasta lokakuussa. Kuva: Tomi Hänninen

Katso Jyväskylän MM-rallin kaikki erikoiskokeet suorana! Yle Ralli Plus -palvelun löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sen kautta voit katsoa suoraa Yle Areenan lähetystä tai kuunnella Ralliradiota. Palvelusta löydät myös lähetystiedot ja kaikki kiinnostavimmat videoklipit sekä ralliuutiset.

Suomen MM-ralli kerää viikonvaihteessa moottoriurheiluväen Keski-Suomeen. Viime vuosina kisa on ajettu heinä–elokuun taitteessa ja pääosin mukavassa kesäsäässä.

Vielä 2000-luvun alussa ja sitä ennen kisa ajettiin elokuun puolivälissä tai kuun lopussa. Silloin katsojat tottuivat varustautumaan sadetakkeihin ja kumisaappaisiin, sillä kisaviikonvaihde oli lähes poikkeuksetta sateinen.

Vaikka 70-vuotisjuhlaralli ajetaan vasta lokakuussa, päästään se todennäköisesti viemään läpi mukavassa syyssäässä. Perjantaina voi vielä kuitenkin tulla muutamia sadekuuroja, sanoo meteorologi Joonas Koskela.

– Sadekertymät jäävät aika vähiin. Tosin tässähän on vielä ennusteilla muutama päivä aikaa muuttua, joten sateet voivat vielä voimistua tai jäädä jopa kokonaan väliin.

Koskelan mukaan lauantaina on vielä ihan pieni sadekuurojen riski. Jos sadetta silloin tulee, niin hyvin vähän kuitenkin. Kisan huipennus eli sunnuntai näyttää sääkartoilla poutaiselta.

Vaikka sadekuuro osuisi erikoiskokeella kohdalle, ei valtavaan vesimäärään tarvitse Koskelan mukaan varautua.

– Tämän hetken ennusteiden mukaan aika heikoilta näyttää, ja ne liikkuvat aika nopeasti ohi. Todennäköisesti sateenvarjolla pärjää, sen joutuu avaamaan vain hetkeksi.

Meteorologi Joonas Koskelan mukaan sadekertymät jäävät ennusteiden mukaan vähäisiksi Jyväskylän MM-rallin aikaan. Kuva: Tomi Hänninen

Lämpötilat pysyttelevät ajankohtaan nähden hieman keskimääräistä korkeampina. Keski-Suomessa päivälämpötilat kohoavat ralliloppuna kymmenen asteen yläpuolelle. Öisinkään lämpötila ei laske kuin viiden asteen tienoille.

– Tietysti, jos pilvipeitteessä on rakoja, voi olla vähän viileämpääkin. Ei tässä kuitenkaan mitään kovin kylmiä öitä ole odotettavissa, Koskela sanoo.

Koskela ei usko, että sumu haittaisi näkyvyyttä, sillä luvassa on sen verran tuulta. Ainakaan mitään laaja-alaisia sumuja Koskela ei usko muodostuvan.

– Jos sattuu olemaan tyynempi hetki ja sopivasti pellon notkelma tai vastaava, niin siellä voi sitten esiintyä vähän usvaa tai sumua. Tämän hetken ennusteiden mukaan en kuitenkaan lähtisi povaamaan huonoja näkyvyyksiä.

Tiimien ei myöskään tarvitse murehtia, vaikka talvirenkaita ei mukana olisikaan. Koskelan mukaan liukkaita kelejä ei ole luvassa, vaikka kisapäivät varhain aamulla alkavatkin.

– Ihan niillä sorarenkailla, millä siellä nyt ajetaan, pärjää hyvin.

Lue myös: