Hyppää sisältöön

Ronaldo nousi Mestarien liigan kaikkien aikojen ottelutilaston kärkeen – "Haluan tehdä historiaa Manchester Unitedissa"

Ronaldo on myös Mestarien liigan ykkösmaalintekijä.

Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo juhli keskiviikkoillan 2–1-voitto-osumaansa ilman paitaa.

Manchester Unitedissa pelaava jalkapalloilija Cristiano Ronaldo on noussut Mestarien liigan kaikkien aikojen ottelutilaston kärkinimeksi. Ronaldo on pelannut nyt 178:ssa Mestarien liigan pelissä.

Ronaldo ohitti tilastossa maalivahti Iker Casillasin. Casillas ja Ronaldo olivat aikoinaan joukkuetovereina Real Madridissa, jonne Ronaldo siirtyi Manchester Unitedista vuonna 2009. Tänä kesänä Ronaldo, 36, palasi Unitediin. Sitä ennen hän pelasi italialaisjoukkue Juventuksessa.

Portugalilaispelaaja nousi kärkeen, kun englantilaisjoukkue kohtasi keskiviikkona espanjalaisen Villarrealin ja voitti sen 2–1. Ronaldo teki ottelun voittomaalin lisäajan viidennellä minuutilla.

– Tein aikanaan historiaa tässä seurassa ja haluan tehdä sitä uudelleen, kaudella 2007–2008 ManU-paidassa uransa ensimmäistä Mestarien liigan mestaruuden voittanut Ronaldo sanoi.

Voitto oli Manchester Unitedin ensimmäinen tällä kaudella Mestarien liigasta. Seura nousi F-lohkossa kolmanneksi tasapisteisiin toisena olevan Young Boysin kanssa ja pisteen päähän lohkokärki Atalantasta.

– Tämä oli meille tärkeä voitto, sillä ilman tätä voittoa jatkopaikan lunastaminen olisi todella hankalaa.

Ronaldo on myös Mestarien liigan kaikkien aikojen ykkösmaalintekijä. Keskiviikkoinen maali nosti portugalilaisen maalimäärän 136:een.

Toiseksi eniten maaleja on tehnyt nykyisin ranskalaisessa PSG:ssä pelaava Lionel Messi. Hän siirtyi joukkueeseen Barcelonasta. Argentiinalainen Messi on Mestarien liigassa onnistunut maalinteossa 121 kertaa.

Lue myös:

.
.