Hyppää sisältöön

Sotkamon Jymyn lyöjätähti Roope Korhonen jatkaa uraansa – neljäs sija jäi hampaankoloon: "Ei käynyt mielessäkään"

Sotkamon Jymyn toimitusjohtaja osasi aavistaa Roope Korhosen jatkavan pesäpallouraansa. Myös Sami Partasen, 42, ura jatkuu Kiteellä.

40-vuotias Roope Korhonen lyö tulevallakin kaudella juoksuja Superpesiksessä. Kuva: All Over Press

Sotkamon Jymyn lyöjäjokeri Roope Korhonen jatkaa ansiokasta uraansa Superpesiksessä. 40-vuotiaan Korhosen sopimus Jymyn kanssa on yksivuotinen ja se sisältää option myös seuraavasta kaudesta.

12 kultamitalia urallaan voittanut Korhonen löi päättyneellä kaudella kuusi kunnaria ja 84 tavallista juoksua. Runkosarja ja pudotuspelit mukaan lukien Korhonen on lyönyt uransa aikana hurjat 89+1748=1837 juoksua.

Näin ollen Korhonen on lähellä rikkoa 2 000 lyödyn juoksun rajapyykin, jos hän jatkaa uraansa vielä tulevan kauden jälkeen.

Korhosen viime kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Jymy taipui pronssiotteluissa Vimpelin Vedolle. Kultaa voitti tamperelainen Manse PP.

– Motivaatiota ja nälkää jäi viime kaudesta suunnattomasti. Ei käynyt mielessäkään, että lopettaisin tällaisen uran nelossijaan, Korhonen sanoo seuran tiedotteeessa.

Korhosen mukaan Suomen mestaruus on ainoa tavoite. Tämä onkin yksi syy, miksi seuran toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen osasi odottaa Korhosen jatkavan uraansa.

– Tiesin, että Roopen tavoitteena ja unelmana on lopettaa ura mestaruuteen, Kuosmanen kommentoi.

Tulevalla kaudella Korhonen pääsee lyömään juoksuja uusitulla stadionilla, sillä Hiukan pesäpallopyhättö saa remontin myötä katetun katsomon. Tiedotteen mukaan myös tämä oli yksi syy Korhosen uran jatkon taustalla.

Torstaina uutisoitiin myös toinen kokeeneemman pelaajan jatkosopimus, kun Kiteen Pallo kertoi 42-vuotiaan Sami Partasen jatkavan pelaajauraansa. Ensi kausi on konkarille jo 26:s Superpesiksessä ja 21:s Kiteellä.

Partanen on pelannut Superpesiksen runkosarjassa 650 ottelua tehoin 25+478=503.

– Tuleva kausi tulee olemaan minulle viimeinen pelaajana Superpesiksessä. Ehkä, Partanen paljasti seuran verkkosivuilla.

Lue myös:

Kommentti: Pesäpallon mystisin mies sai vihdoin ansaitsemansa kruunun uralleen

"En olisi tässä ilman Mattia" – Manse PP:n mestaruusjuhla alkoi tunteikkaalla halauksella, kun lautaskammon selättänyt Juha Puhtimäki liikuttui pelinjohtajakonkarin mestaruudesta

Manse PP on pesäpallon Suomen mestari – Yle seurasi juhlatunnelmia hetki hetkeltä

Suomen mestaruus ratkesi lyönnillä, jossa Pesäkarhujen sankari ei ollut onnistunut koko kauden aikana – "Sanoin, että nyt tippuu"