Rangersin Glen Kamaralla painajaismainen ilta Prahassa – nuori yleisö buuasi, suomalainen ajettiin suihkuun

Glen Kamara joutui jälleen Prahassa rasistisen huutelun kohteeksi.

Glen Kamara katseli punaista korttia Prahassa. Kuva: /All Over Press

Glasgow Rangersin suomalaispelaajan Glen Kamaran urakka päättyi ulosajoon jalkapallon Eurooppa-liigan ottelussa Sparta Prahaa vastaan. Kamara sai 74. minuutilla ottelun toisen keltaisen korttinsa, kun hänen kyynärpäänä osui pallontavoittelutilanteessa Michal Sacekia kasvoihin.

Ulosajo oli Kamaralle ammattilaisuran ensimmäinen.

Kamaran ilta Prahassa oli jälleen painajaismainen, sillä suomalainen joutui kuuntelemaan yleisön buuausta.

Puoli vuotta sitten Kamara joutui kuuntelemaan Sparta Prahan paikallisvihollisen Slavia Prahan Ondrej Kudelan rasistisia loukkauksia. Uefa lätkäisi Kudelalle tilanteesta kymmenen ottelun pelikiellon, joka koski myös maaotteluita, ja ja tshekkiläiseltä jäivät väliin kesän EM-kisat.

Torstaina kotiyleisö koostui ainoastaan alaikäisistä katsojista, sillä Uefa oli rangaissut Sparta-kannattajia rasistisen käytöksen vuoksi.

Myös Sparta Prahan kannattajat olivat syyllistyneet rasistiseen käytökseen elokuussa, kun he huutelivat solvauksia Monacon Aurélien Tchouaménille elokuussa pelatussa Mestarien liigan karsintaottelussa.

Nuoresta iästä huolimatta katsojat syyllistyivät huonoon käytökseen ja buuasivat Kamaralle tämän koskiessa palloon.

Sparta Praha voitti A-lohkon kotipelinsä David Hanckon avauspuoliajan maalilla 1–0.

Rangers-luotsi Steven Gerrard oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa tuohtunut Kamaran kohtelusta.

– Jos tämä on totta, olen todella pettynyt, mutta en yllättynyt. Haluan kuitenkin saada varmistuksen asialle. Jos yleisö tosiaan kohdisti buuaksensa Gleniin, se on todella iso pettymys, koska aikaisemmat vastaavat tapaukset ovat syy siihen, miksi stadionilla oli tänään paljon lapsia, Gerrard sanoi Skysportsin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Gerrard totesi puolestaan BBC:lle, että jalkapalloyhteisön täytyy toimia vahvemmin rasismia vastaan.

– Jalkapalloyhteisön pitää tehdä enemmän rasismin kitkemiseksi. Jos tällaista ei oteta vakavasti, joudumme setvimään tällaisia asioita vielä pitkään, Gerrard sanoi BBC:lle (siirryt toiseen palveluun).

Rangers on hävinnyt molemmat lohkopelinsä Eurooppa-liigassa. Sparta on neljässä pisteessä.

Lukas Hradecky Leverkusenin sankari

G-lohkossa Huuhkaja-vahti Lukas Hradecky piti maalinsa puhtaana, kun Leverkusen nappasi 4–0-voiton toisesta skotlantilaissuuruudesta Celticistä. Suomalaisvahti venyi useampaan ilmiömäiseen torjuntaan, kun toisessa päässä Joe Hart joutui antautumaan peräti neljästi. Leverkusenin maaleista vastasivat Piero Hincapié, Florian Wirtz, Amine Adli ja pilkulta osunut Lucas Alario.

Leverkusen on G-lohkon kärjessä puhtaalla pelillä. Pari viikkoa takaperin se kukisti unkarilaisen Ferencvarosin maalein 2–1.

Juttua täydennetty 1.10.2021 klo 9.04: lisätty Gerrardin toinen kommentti.

Lue myös: