Pitkän uran Suomessa pelannut Bojan Sarcevic palasi Uuteenkaupunkiin – "Silloin olin nuori ja tyhmä, enkä tutustunut kaupunkiin juuri lainkaan"

Miesten korisliiga alkaa tänään perjantaina. Bojan Sarcevic vaihtoi mestarisuosikki Kauhajoen Karhubasketin Uudenkaupungin Korihaihin.

Bojan Sarcevic jätti Kauhajoen Karhun viime kauden jälkeen. Kuva: Marko Tuominiemi / All Over Press

Miesten korisliigakausi pyörähtää vauhtiin perjantaina ottelulla Uudenkaupungin Korihait vastaan Kauhajoen Karhubasket. Lisämaustetta kauden avaukseen tuo se, että Karhubasketin viime vuosien luottopelaajan Bojan Sarcevicin päällä nähdään Korihaiden paita.

33-vuotias Sarcevic päätti palata kesällä suomalaisille juurilleen, sillä bosnialaislähtöinen Sarcevic saapui Suomeen ja nimenomaan Uuteenkaupunkiin 17-vuotiaana nuorukaisena vuonna 2006. Hän pelasi viisi kautta Korihaissa.

– Silloin olin nuori ja tyhmä ja en tutustunut kaupunkiin juuri lainkaan. Lähdin aina kesäksi Bosniaan. Vasta tänä kesänä olen huomannut kuinka hieno kaupunki Uusikaupunki todella on, Sarcevic paljasti Korisliigakauden ennakkoinfossa.

Tasan kymmenen vuotta sitten Sarcevicilla alkoi koripalloammattilaisille tuttu muuttorumba. Ensin matka vei Kotkaan, missä hän pääsi toisena vuonna maistamaan jo SM-hopeaa. Sen jälkeen Sarcevicista tuli Kauhajoen Karhubasketin yksi menestyksen syömähampaista. Kahdeksan vuoden aikana Sarcevic saavutti Karhubasketissa kaksi Suomen mestaruutta ja viime keväänä hopeaa.

– Olen nyt kokeneempi ja taitavampi. Ymmärrän paremmin koripalloa ja joukkuepeliä. Sitä, miten ottaa muut pelaajat paremmin huomioon kentällä. Olen varmasti parempi pelaaja kuin lähtiessä, Sarcevic näkee reissunsa annin.

Vaikka Sarcevic palasi nyt "kotiin", mistään jäähdyttelystä ei voi todellakaan puhua. Esimerkiksi viime kaudella hän pelasi keskimäärin 30 minuuttia per ottelu, 10 pisteen keskiarvolla. Korisliigan syöttötilastossa hän oli toinen, 7:n koriinjohtaneen syötön keskiarvollaan.

– Tuntuu hyvältä palata. Se on ollut suunnitelmissa koko ajan. Kaupunki ja fanit hyväksyivät minut niin hyvin, kun tulin silloin nuorena miehenä Suomeen. Olen heille mielestäni vähän velkaa, enkä halunnut tehdä niin, että tulen vasta 40-vuotiaana takaisin ja yritän muka auttaa. Halusin palata ajoissa ja antaa todella jotain takaisin, Sarcevic sanoo.

Karhu, Seagulls ja Vilpas suosikkeina kauteen

Perjantaina alkavan miesten Korisliigan kauden kärkikamppailusta povataan äärimmäisen kiihkeää sarjan kolmen valtaseuran välillä. Viime keväänä kauan odotettuun mestaruuteen yltänyt Vilpas, kovia hankintoja tehnyt Karhu Basket ja viime vuosien kestomenestyjä Seagulls valloittavat suurella todennäköisyydellä sarjan kärkisijat ja jättävät loput seurat kamppailemaan viimeisestä välieräpaikasta.

Maukkaan lisämausteen kauteen tuo Suomen kaikkien aikojen koripalloilijoihin kuuluvan Petteri Koposen paluu liigaan.

Vuosien 2018-2019 mestarijoukkue Karhu Basket on todennäköisesti Seagullsia ehjemmällä pohjalla, kun kausi alkaa. Kauhajokelaisryhmä vahvistui kesällä mestaruuksiensa takuumiehillä, kun seura ilmoitti Ranskan-visiitillä käyneen Henri Kantosen ja amerikkalaisten Cameron Jonesin ja Rene Rougeaun palaavan Etelä-Pohjanmaalle.

Korisliigan viime kausi päättyi salolaisen Vilppaan seurahistorian ensimmäiseen mestaruuteen, eikä joukkue ole täksi kaudeksi liiemmin heikentynyt. Vilppaan syömähampaana häärii viime kauden tavoin amerikkalaishirmu Jeremiah Wood, mutta Teemu Rannikon lopettaminen ja Aatu Kivimäen siirtyminen Saksaan jättävät takakentälle saappaita täytettäväksi. Katseet kääntyvät muun muassa Vilppaan omaan tähtihankintaan ja kasvattiin Roope Ahoseen.

Lue myös: