Nelihenkisen perheen liput salibandyn finaaliviikonloppuun maksavat jopa 1 200 euroa – MM-kisojen katsomot ovat kuitenkin täyttymässä

Kalleimmat finaaliviikonlopun lippupaketit maksavat lähes 300 euroa henkilöltä. Summalla näkee neljä peliä. Kisaorganisaatio perustelee hintoja sillä, että lipunmyynti on tapahtuman pääasiallinen tulonlähde.

Suomen salibandy-maajoukkueen Peter Kotilainen ja Joonas Pylsy juhlivat maailmanmestaruutta Tšekissä vuonna 2018. Kuva: All Over Press

Suomen miesten salibandymaajoukkue puolustaa maailmanmestaruuttaan Helsingin kotikisoissa joulukuussa. Finaaliviikonlopun lipuista on korkeista hinnoista huolimatta jo suurin osa myyty.

Lippupaketit maksavat kalleimmillaan 289,50 euroa.

– Kalleimmat lippukategoriat ovat itse asiassa myyneet parhaiten ja Suomen fanikatsomo alakerran päädyssä on ollut erityisen suosittu. Edullisimpia 69,50 euron lippuja on vielä hyvin saatavilla, tapahtumajohtaja Hanne Pirkola toteaa.

Summalla näkee neljä ottelua: kaksi välierää sekä pronssi- ja finaalipelit. Lippuja on moitittu kalliiksi esimerkiksi Facebookin Salibandy Suomi -ryhmässä. Yksi ryhmän jäsen moittii kaikkien lajien lippuja "riistohintaisiksi" Suomessa.

Toinen jäsen toteaa, että esimerkiksi Ruotsissa tapahtumien pääsymaksut ovat edullisempia kuin Suomessa. Kolmas kirjoittaa, että satojen eurojen lippujen ostaminen vaatii paksua lompakkoa ja kovaa intoa paikan päälle kotisohvan sijaan.

Hanne Pirkolan mukaan salibandyn MM-kisojen hintataso on suhteellisen edullinen muihin vastaaviin palloilulajien arvoturnauksiin verrattuna. Esimerkiksi tulevien jääkiekon MM-kisojen finaalipäivän lippujen hinnat alkavat 300 eurosta.

– Meillä pääsee parilla kympillä katsomaan kokonaisen alkusarjan pelipäivän ja esimerkiksi avajaisviikonlopun Suomi-Ruotsi-ottelun, Pirkola vinkkaa.

Lipunmyynti on tapahtuman pääasiallinen tulonlähde ja sen on katettava suurin osa kuluista. Lippujen kysyntä on kiihtynyt alkusyksyn aikana ja esimerkiksi finaaliviikonlopun lipuista on tällä hetkellä myyty noin 70 prosenttia.

Koko järjestäjäorganisaatio odottaa jo kertaalleen siirrettyjä kisoja intoa puhkuen.

– Koko tiimillä on tekemisen meininki kuten myös varmasti maajoukkueella. Hekin ovat odottaneet kisoja jo kauan, samoin yleisö.

Salibandyn maailmanmestaruudesta on kisattu vuodesta 1996 lähtien. Kaikki mestaruudet on tähän mennessä vienyt joko Suomi tai Ruotsi. Lajin muita vahvoja maita ovat Sveitsi ja Tšekki.

Salibandyn miesten maailmanmestaruus ratkotaan Helsingissä 3.-11.12.2021. Kyseessä on lajin kolmannet kotikisat.

Voit keskustella aiheesta perjantaina 1.10.2021 kello 23 saakka.

Jutun otsikkoa tarkennettu 1.10.2021 klo 16:50.

Lue myös: