Ei näin! Katsoja seurasi Jyväskylän MM-rallia aivan liian lähellä kisatietä – asiantuntijoilta tärkeä muistutus

Jyväskylän MM-rallin toisella erikoiskokeella jollain katsojalla oli aivan liikaa intoa. Ylen asiantuntijat tuomitsivat vaarallisen käytöksen.

Ei näin! Katsoja aivan liian lähellä tietä Suomen MM-rallissa
Ei näin! Katsoja aivan liian lähellä tietä Suomen MM-rallissa

JYVÄSKYLÄ. Jyväskylän MM-rallissa nähtiin vaarallinen tilanne Ässämäen erikoiskokeella, kun katsoja seurasi kilpailua aivan liian lähellä tietä.

Ylen asiantuntijat Mikko Hirvonen ja Henri Haapamäki tuomitsivat käytöksen tuoreeltaan.

– Toivottavasti näitä tilanteita ei nähdä kovin montaa kertaa tässä rallissa. Joskus tuollaiset saattavat säpsäyttää ja yllättää kuljettajan. Katsojien ei pitäisi olla noin lähellä. Yleisön pitäisi pysyä heille osoitetulla alueella, Hirvonen painotti.

Katsojalla näytti tv-kuvan perusteella olevan kännykkä kädessä kuvaamassa kilpailijoita.

– Kamerassa on zoomausnappi. Voi ottaa kauempaa videoita. On vaarallista olla noin lähellä tietä. Tuonne katsojat eivät kuulu, Haapamäki muistutti.

Jo Harjun avauserikoiskokeella nähtiin hurjannäköinen tilanne, kun tien läpi päästetty yleisö ehti juuri alta pois ennen kuin norjalainen Mads Östberg oli tulossa.

– Pieni koordinaatiovirhe ehkä järjestäjiltä, Mikko Hirvonen arvioi.

Katso Östbergin tilanne Harjulla!

Katso Jyväskylän MM-rallin kaikki erikoiskokeet suorana! Yle Ralli Plus -palvelun löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sen kautta voit katsoa suoraa Yle Areenan lähetystä tai kuunnella Ralliradiota. Palvelusta löydät myös lähetystiedot ja kaikki kiinnostavimmat videoklipit sekä ralliuutiset.

Lue lisää: