Seitsenkertainen maailmanmestari Sébastien Ogier tylytti suomalaista mediaa Kalle Rovanperän keskeytyksen jälkeen: “Älkää kuunnelko!”

Sébastien Ogier muistutti, että Jyväskylän MM-rallin voittaminen ei ole helppoa.

Sébastien Ogier, 2.10.2021
Katso Ogierin tylytys kuvaa klikkaamalla!

JYVÄSKYLÄ.

Kalle Rovanperän keskeytys nousi lauantaina ilmiselväksi puheenaiheeksi lauantaina Jyväskylän MM-rallissa. Rovanperä oli yksi suurimmista voittajasuosikeista kotikilpailuunsa, sillä edelisissä kisoissa oli tullut erinomaisia tuloksia. Esimerkiksi edeltävässä kisassa Kreikassa oli tullut ylivoimainen voitto.

Rovanperän kisa päättyi kuitenkin ulosajoon kilpailun 10. erikoiskokeella Patajoella. Rovanperältä lähti auto hallinnasta ja hän törmäsi hiekkakasaan. Jo sitä ennen meno oli ollut vaikeaa testeissä tehdyn virheen takia.

Yle Urheilu kysyi Rovanperän tallitoverilta ja seitsenkertaiselta maailmanmestarilta Sébastien Ogierilta, minkä neuvon hän antaisi Rovanperälle vaikean viikonlopun jäljiltä.

Rallin MM-sarjan kärkinimi päätyi antamaan suoraa palautetta suomalaiselle medialle.

– Älkää kuunnelko suomalaista mediaa! He laittoivat paljon painetta Kallelle. Joku toimittaja sanoi minulle, että Kalle näyttää olevan ainoa suosikki ja hän voittaa. Vastasin, että vai niin ja se ei ole helppoa, Ogier piikitteli.

– Usein pitää jättää kuuntelematta jotkut kommentit.

Katso Rovanperän keskeytys kuvaa klikkaamalla!

Ogier on ottanut Keski-Suomen sorateiden kilpailun tänä vuonna rauhassa ja on kuudentena. Ogierilla olisi ollut mahdollisuus varmistaa Jyväskylässä maailmanmestaruus, jos kaikki olisi mennyt putkeen. Ranskalainen on ottanut kuitenkin kilpailuun maltillisemman lähestymistavan, eikä ota riskejä.

– Jos tässä rallissa ei ota riskejä, ei ole niin nopea, Ogier sanoi.

Ogier valitteli Rovanperän tapaan pidon puutetta lauantain lenkillä.

– Nopeilla teillä minulla ei ole ollut luottamusta puskea. Pitoa on vaikea arvioida.Uskon, että se on sama kaikille näillä alueilla, Ogier sanoi.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala halusi myös muistuttaa, että kovasta hehkutuksesta huolimatta Rovanperälle kilpailu oli ensimmäinen WRC-autolla Jyväskylän MM-rallissa.

– Kokemusta ei voi ostaa. Kreikassa oli ollut kahdeksan vuotta taukoa MM-kilpailusta. Kaikki oli enemmän samalla viivalla. Kallella oli kokemuksen puutetta täällä. Uskon, että hän on ensi vuonna parempi, Latvala sanoo.

Lue lisää: