Tältä näyttää, kun selkäongelmista kärsivä Kalle Rovanperä "ajaa hissun kissun" Jyväskylän MM-rallissa – nopeusmittarissa silti 170 km/h!

Kalle Rovanperän mukaan selkä ja auto eivät ole parhaassa mahdollisessa kunnossa Jyväskylän MM-rallin päätöspäivään.

Tältä näyttää, kun selkäongelmista kärsivä Kalle Rovanperä ottaa rauhassa - taulussa 170 kilometriä tunnissa
Tältä näyttää, kun selkäongelmista kärsivä Kalle Rovanperä ottaa rauhassa - taulussa 170 kilometriä tunnissa

Katso Jyväskylän MM-rallin kaikki erikoiskokeet suorana! Yle Ralli Plus -palvelun löydät osoitteesta yle.fi/mmralli. Sen kautta voit katsoa suoraa Yle Areenan lähetystä tai kuunnella Ralliradiota. Palvelusta löydät myös lähetystiedot ja kaikki kiinnostavimmat videoklipit sekä ralliuutiset.

JYVÄSKYLÄ.

Kalle Rovanperä aloitti maltillisesti Jyväskylän MM-rallin sunnuntaina, kun hän palasi ralli 2 -säännön turvin kilpailemaan. Rovanperä jäi reitille lauantaina, kun hän täräytti ulos Patajoen erikoiskokeella ja osui hiekkakasaan.

Rovanperä valitteli Ylelle ennen aamun pätkille lähtöä, että kärsii vielä selkäongelmista eilisen osuman jälkeen.

– Satutin selkääni eikä mies pysty hyppimään. Joudutaan tänään vain ajamaan pätkät läpi, Rovanperä kertoi Yle Urheilulle.

Rovanperä on kuitenkin mukana kilpailemassa, jos tallitovereille Sébastien Ogierille ja Elfyn Evansille käy jotain. Silloin hän voi tuoda tiimipisteitä.

Autokaan ei ole Rovanperän mukaan täydessä kunnossa.

– Pojat teki ison työn. Eikä saatu ihan täyteen kuntoon autoa. Oli sen verran iso keulaosuma, Rovanperä kuvaili.

Aamun ensimmäisellä Laukaan erikoiskokeella nähtiinkin, että Rovanperä otti rauhassa. Tv-kuvissa kuitenkin näkyi, miten Rovanperällä oli silti nopeusmittarissa tavantallaajille kovat 170 kilometriä tunnissa. Rallikuljettajalle tilanne on toinen.

–Ajamme vain hissun kissun pätkät läpi, Rovanperä kuvaili erikoiskokeen jälkeen. Rovanperä jäi 41,7 sekuntia ek-voittaja Ott Tänakista..

Ylen asiantuntijat Mikko Hirvonen ja Henri Haapamäki pohtivat, nähdäänkö Rovanperältä uutta iskua vielä kisan päättävältä Power Stagelta. He eivät olleet siitä lainkaan varmoja.

– Tuli hiljempaa kuin tarvitsisi, jos Rovanperä säästelisi rengasta vain Power Stagelle. Rovanperä ajoi todella rauhassa. Näyttäisi, että on isompaa pielssä. Mutta katsotaan, mitä Power Stage tuo tullessaan, Hirvonen.

– Meno näytti niin penseältä. Kaverit jutteli ihan kuin olisivat lähteneet sunnuntaiaamun ajelulle. Näyttää vähän siltä, että ollaan siirrytty kilpikonnapuolustukseen, Haapamäki arvioi.

Rovanperältä saatiin suora vastaus pohdintaan, kun Power Stagena toimiva Ruuhimäki ajettiin aamulla ensimmäisen kerran normaalina erikoiskokeena.

– Sääli fanien puolesta, ettemme pysty ajamaan normaalisti, mutta en halua ottaa mitään riskejä. selä kanssa En pysty tekemään juuri mitään edes Power Stagella, Rovanperä kertoi.

Päivitetty kelo 9.56. Rovanperän kommentit Ruuhimäen lisää jälkeen.

Lue lisää: