Miksi ihmeessä Kalle Rovanperä starttasi selkä kipeänä vielä Jyväskylän MM-rallin päätökseen? "Haluttiin pelata viimeistä pistettä"

Kalle Rovanperä lähti sunnuntaina ajamaan, vaikka selkä ei kestänyt kunnolla kisaamista. Rovanperä, tiimipäällikkö Jari-Matti Latvala ja asiantuntija Mikko Hirvonen selittävät syitä.

Kalle Rovanperällä oli vaikea MM-ralli Keski-Suomessa tänä viikonloppuna. Kuva: Tomi Hänninen

JYVÄSKYLÄ. Suomen rallitähti Kalle Rovanperä starttasi vielä sunnuntaina Jyväskylän MM-ralliin lauantain keskeytyksen jälkeen, vaikka hänellä oli ongelmia selän kanssa. Rovanperä osui lauantaina hiekkakasaan ajovirheensä jälkeen.

Rovanperän sunnuntaista tuli kuitenkin vain ajelua ja hän jätti vielä kisan päättäneen Power Stagen väliin.

Miksi ihmeessä selkävaivainen Kalle Rovanperä lähti sunnuntaina kisaamaan?

– Ainut idea oli, että ollaan tuomassa tiimipisteitä, jos Sébastien Ogierille tai Elfyn Evansille käy jotain, Rovanperä kertoi kilpailun jälkeen Yle Urheilulle.

Rovanperä myönsi, että sunnuntain ajelusta ei ollut lopulta mitään hyötyä. Oloaan hän kuvaili “ihan ookooksi”.

– Ainut idea oli, että selkään ei satu enempää kuin ennen kuin se tutkitaan. Nyt tuntuu siltä, että se tulee varmasti kuntoon ennen (seuraavaa kilpailua) Espanjaaa, Rovanperä sanoi.

Kalle Rovanperä joutui ottamaan rauhassa sunnuntaina! Katso, miten silti mennään 170 km/h

Myös tallipäällikkö Jari-Matti Latvala selvitti tilannetta ja Rovanperän saamaa iskua rallin jälkeen.

– Ulosajossa kävi niin, että Kallella oli kädet ristissä. Kun auto osui hiekkakasaan, selästä ja lapaluun takaa repäisi, Latvala avasi.

Latvalan mukaan Rovanperä kävi kuvattavana ja kaikki oli kunnossa sunnuntaina ajamista varten. Sen jälkeen tiimi oli pyytänyt Rovanperää ajamaan suomalaiskuskin kuvailun mukaisesti.

– Kun muilla kuljettajilla kaikki meni ookoo, ei hänellä ollut syytä lähteä Power Stagella. Fyysistä kuntoa ei ollut järkeä lähteä riskeeraamaan. Kahden viikon päästä hänen pitää olla kunnossa, Latvala totesi.

Katso Rovanperän keskeytys kuvaa klikkaamalla!

Yle Urheilun asiantuntija Mikko Hirvonen muistuttaa, että tiimille jokainen piste on tärkeä.

– Haluttiin pelata valmistajien viimeistä pistettä. Kalle olisi voinut tulla vaikka kävelyvauhtia maaliin. Kaikkia pisteitä halutaan ynnäillä, Hirvonen sanoo.

Toyota johtaa tiimien MM-sarjaa ennen kahta viimeistä kilpailua ratkaisevan tuntuisesti pistein 441–380.

Lue lisää: