"Pohjoisen helvetti" -pyöräilyklassikosta muodostui eeppinen mutakilpailu, joka vaati supervoimia

Pariisi–Roubaix on yksi maailman vanhimmista pyöräkilpailuista. Se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1896. Kilpailusta tuli tänä vuonna eeppinen voimainkoitos.

Pyöräilyn klassikkoajo Pariisi-Roubaix vuosimallia 2021 Kuva: 2021 Getty Images

Sonny Colbrellistä tuli ensimmäinen italialainen, joka voitti Paris–Roubaix Monument -pyöräilyklassikon 22 vuoteen, kun hän oli vahvin kolmen miehen tuimassa sprinttitaistossa poikkeuksellisen raskaassa kilpailussa, jota on kutsuttu normaalioloissakin "pohjoisen helvetiksi".

Voittajan koko kroppa oli mudan peitossa 257,7 kilometrin urakan jälkeen. Colbrelli purskahti itkuun kaduttuaan maalialueen nurmikolle. Klassikkomittelö oli ensimmäisen kunnon sadekoitos sitten vuoden 2002.

– Stressaava ja voimia vievä kilpailu, jossa pelkäsin koko ajan joutuvani johonkin onnettomuuteen, 31-vuotias Colbrelli kuvasi urheilukoitosta.

Belgialainen Florian Vermeersch oli toinen ja hollantilainen Mathieu van der Poel kolmas.

Italian Sonny Colbrelli tuulettaa voittoaan. Kuva: 2021 Getty Images

Lukuisat kaatumiset leimasivat liukkaissa ja vaativissa oloissa käytyä pyöräkilpailua. Esimerkiksi kolminkertainen maailmanmestari, Slovakian suuruus Peter Sagan törmäsi kaivon kanteen ja sveitsiläinen Stefan Kueng putosi kolme kertaa satulalta.

Sonny Colbrelli kuittasi voitosta 30 000 euroa, kun taas naisten sarjan ykkönen, Britannian Lizzie Deignan sai tyytyä 1535 euroon.