Telinevoimistelun nuoren tähden MM-kisoille takaisku – Maisa Kuusikon nilkkavamma rajoittaa kilpailut vain yhteen lajiin

Kovaa läpimurtoa aikuisten tasolle tällä kaudella tehnyt 16-vuotias Maisa Kuusikko kilpailee lokakuussa telinevoimistelun MM-kisoissa. Nilkkavamma estää kuitenkin täysimittaisen osallistumisen.

Maisa Kuusikko SM-kisoissa Oulussa. Kuva: Lehtikuva

Syyskuussa neliottelun SM-kultaa voittanut tamperelainen lähtee lokakuussa Japaniin ensimmäisiin aikuisten MM-kisoihin. Loukkaantuminen on kuitenkin haitannut Kuusikon valmistautumista, minkä takia hän on päättänyt osallistua vain nojapuihin.

– Loukkasin nilkkani kaksi viikkoa sitten. Se tuli tosi huonoon paikkaan. En pysty MM-kisoissa tekemään muuta kuin nojapuut. Olen todella pettynyt, Kuusikko kertoo.

Telinevoimistelun superlupausta neljä vuotta valmentanut Igor Cherepov on hänkin harmissaan harjoituksissa sattuneesta loukkaantumisesta.

– Olen kyllä pettynyt tilanteeseen, sillä uskoin, että hän olisi voinut päästä neliottelussa finaaliin asti, Cherepov sanoo.

Poikkeuksellisen suurena lahjakkuutena pidetty Kuusikko säväytti kevään Euroopan mestaruuskilpailuissa joissa hän oli neliottelussa hienosti 13.

MM-kisoissa keskittyminen on nyt täysillä nojapuissa.

– Täysillä menen ne tekemään ja nappisuoritusta hakemaan. Keskityn siihen, että saan oman parhaan suorituksen, katsotaan sijoitusta sitten kisan jälkeen. Tietysti on mahdollisuus päästä finaaliin, mutta ehkä se on enemmän unelma vielä.

Lue myös: