Craig Breen saa näyttää kyntensä M-Sportilla – "Olen tehnyt tämän eteen töitä koko elämäni"

Jyväskylän MM-rallissa kolmanneksi ajanut Craig Breen siirtyy kahden vuoden sopimuksella M-Sport Fordille.

Craig Breen vauhdissa Jyväskylän MM-rallissa. Kuva: Tomi Hänninen

Hyundailla ajava irlantilainen Craig Breen siirtyy kahden vuoden sopimuksella M-Sport Fordille. 31-vuotias Breen on ajanut viime vuodet Hyundai-tallin kolmantena kuljettajana, mutta pääsee nyt ajamaan koko MM-sarjan.

– Olen tehnyt tämän eteen töitä koko elämäni. Sain nyt tilaisuuden, josta en voinut kieltäytyä. Olen kulkenut pitkän tien, matkassa on ollut mutkia, Breen sanoi rallin MM-sarjan verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Breen sijoittui kolmanneksi viime viikonvaihteen Jyväskylän MM-rallissa ja on kuudentena kuluvan vuoden MM-sarjassa. Hänen ensi vuoden tallikaverinsa julkistetaan myöhemmin.

– On vähän epätodellista, että nimeni lisätään Ford-kuljettajien listaan, sellaisten suuruuksien joukkoon kuin Ari Vatanen, Hannu Mikkola, Colin McRae ja Carlos Sainz, Breen tunnelmoi.

Breenin paikalle Hyundai hankki vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin 20-vuotiaan pojan Oliver Solbergin. Ruotsalainen Solberg jakaa Hyundain kolmannen auton yhdessä espanjalaisen Dani Sordon kanssa.

Belgialaisen Thierry Neuvillen ja virolaisen Ott Tänakin jatkosopimukset Hyundaille julkistettiin jo aiemmin.

Tällä kaudella MM-pisteistä kamppaillaan vielä lokakuussa Espanjassa ja marraskuussa Monzassa. Ensi vuonna rallissa alkaa uusi aikakausi, kun MM-sarjassa siirrytään hybridiautoihin.

Lue myös: