HPK:n uusi päävalmentaja heitti värikkään vertauksen pestistään – Olli Jokisen Jukurit kaatui heti debyytissä

HPK täräytti komean voiton Jarno Pikkaraisen ensimmäisessä ottelussa. Jukurit kaatui kotikaukalossa tylyn alun jälkeen maalein 4–0. Pikkarainen tiedostaa, millainen tilanne valmentajilla SM-liigassa on.

HPK:n uudelta päävalmentajalta värikäs vertaus
HPK:n uudelta päävalmentajalta värikäs vertaus

HPK aloitti komeasti uuden päävalmentajansa Jarno Pikkaraisen johdolla jääkiekon SM-liigassa. HPK kaatoi Mikkelin Jukurit tyylipuhtaasti 4–0.

HPK jyräsi jo ottelun alussa jo kolmen maalin johtoon. Joel Janatuinen vei HPK:n johtoon, kun kellossa oli vasta 2.35. Antti Pihlström ja Miro Ruokonen ehtivät tehdä HPK:lle lisäosumat, kun pelikellossa oli vasta kulunut aikaa 8 minuuttia ja 26 sekuntia.

Ruokonen viimeisteli illan toisen osumansa ajassa 32.01, eikä enempää maaleja enää illassa nähty.

Maali oli jokaiselle kauden ensimmäinen, ja vuoden 2011 maailmanmestarille Pihlströmille ensimmäinen SM-liigassa sitten kauden 2011-12.

HPK ehti pelata potkut saaneen Matti Tiilikaisen johdolla kahdeksan ottelua ilman yhtäkään voittoa varsinaisella peliajalla ja oli valahtanut sarjajumboksi. Nyt hämeenlinnalaiset saivat kauden avausvoittonsa.

HPK:n sekä Pikkaraisen mainion illan kruunasi Eetu Laurikaisen maalin pysyminen puhtaana. Nollapeli tuli 35 torjunnalla. HPK:lle kolmen pisteen voitto oli ensimmäinen tällä kaudella, ja se on pisteen päässä sarjassa viimeistä edellisenä olevasta SaiPasta.

Päävalmentaja Pikkarainen kuvaili Yle Urheilulle värikkäästi asetelmiaan uuteen pestiin ennen voitokasta Jukurit-ottelua. Pikkarainen tiedostaa, millainen tilanne valmentajilla SM-liigassa on.

– Tässä bisneksessä on sama lainalaisuus kuin lännenelokuvissa. Aina pianistia ammutaan ensimmäisenä, kun rosvo tulee saluunaan, Pikkarainen sanoi Yle Urheilulle.

– Näissä hetkissä koko seuran pitää katsoa peiliin ja tehdä rehellinen tilanneanalyysi. Ei ole päävalmentajan vika pelkästään, mutta päävalmentaja kantaa vastuun. Niin tulen tekemään itsekin.

Jukureiden valmentaja Olli Jokinen vakuutti, että oli tiedossa, että vastassa on eri HPK erilaisella peli-ilmeellä.

– Meidän peli alkoi virheillä ja söheltämisellä. Sössimme HPK:n maalit. Meillä oli joukkueessa vapaamatkustajia, Jokinen sanoi STT:lle.

Alkukauden komeetta Kemell taituroi JYPille pisteet Porista

Ässien ja JYPin kiekkoliigan kamppailussa keskiviikkona erot joukkueiden välillä olivat pienet. Näissä tilanteissa ratkaisevaan osaan nousee usein pelaajien henkilökohtainen osaaminen.

JYPin alkukauden komeetta, vasta 17-vuotias Joakim Kemell nousi parrasvaloihin silloin, kun sankarin viitta oli tarjolla. Hän puikkelehti kolmannessa erässä upeasti tekopaikkaan ja iski kiekon ohi Ässien maalivahti Konstantin Volkovin. Peliaikaa oli tuossa vaiheessa jäljellä vain minuutti ja 24 sekuntia. Ässät ei onnistunut enää tasoituksessa ja peli päättyi vieraiden 3-2-voittoon.

Kemell on tehnyt yhdeksässä pelissä tehot 7+3.

– Pystyimme vastaamaan Ässien pelaamiseen ja liian montaa vastahyökkäystä ei omiin tullut. Kolmannessa erässä sitten meidän kultakypärä Kemell päätti tehdä ison maalin joukkueelle, JYPin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi sanoi STT:lle.

Ässille tappio oli monella tavalla tuskainen. Sen myönsi myös päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

– Lopun maali oli raskas, ja tappio oli todella raskas. Meillä oli mahdollisuus kaivaa kolme pistettä, mutta ei pystytty sitä puristamaan. Turpaan tuli ja sitä pitää nyt pureksia, Selin puhalsi.

Kärpillä pisteetön piipahdus Kouvolassa

Jääkiekkoliigan keskiviikkoiset ottelut poistivat sarjataulukosta viimeiset nollasarakkeet. Jumbojoukkue HPK nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa. Kärpät jäi ensi kertaa pisteettä.

Kärpät maalein 4-3 Kouvolassa lyönyt KooKoo otti kolmannen täyden pistepotin TPS:n ja Tapparan kukistamisten jatkoksi.

– Kovista vastustajista on saatu päänahat. Ketjussamme homma toimii, kun hyökkäämme Samuli Ratisen (1+1) kanssa ja sentteri Aleksi Ainali keskittyy puolustamiseen, hehkutti kolmannessa pelissä peräkkäin maalinteossa onnistunut Ville Meskanen (1+1).

Kärpät tiedotti keskiviikkona purkaneensa sopimuksen viime kauden kuudenneksi parhaan pistemiehensä Radek Koblizekin kanssa. Kouvolassa Kärppien paidassa debytoi joukkueen ensimmäisen maalin tehnyt kiirunalaislähtöinen ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson, 30.

– Meillä oli vaikea lähtö, avauserän tulos oli raju, kiteytti Kärppien valmentaja Lauri Mikkola kolmen takaiskun 20-minuuttisen.

Pelin synkin hetki koettiin 39. minuutilla, kun kimmokekiekko osui suoraan katsomon alariveillä istuneen taitoluistelijajuniorin otsaan.

Täydennetty kello 21.23. HPK otti ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla, ei koko kaudella.

Lue lisää: