Ari-Pekka Liukkonen ja Ida Hulkko Suomen ykköstykkeinä EM-kisoihin – olympiasankari Matti Mattsson jättää kilpailut väliin

Uinnin tiivis arvokisaputki jatkuu EM-kisoilla Kazanissa sekä MM-kisoilla Abu Dhabissa.

Ari-Pekka Liukkonen voitti keväällä EM-kultaa pitkällä radalla, mutta Tokion olympialaiset kesällä menivät penkin alle. Kuva: PA-EFE/Patrick B. Kraemer

Tokiossa pronssia uinut rintauimari Matti Mattsson ei kuulu Suomen 12 uimarin joukkueeseen, joka kilpailee lyhyen radan EM-kilpailuissa Venäjällä 2.–7. marraskuuta. Mattssonin tavoin Fanny Teijonsalo ja Jenna Laukkanen olivat alittaneet EM-kisojen aikarajat, mutta eivät matkaa Kazaniin.

Uimareilla on 25 metrin altaassa arvokisaruuhka, sillä joulukuussa kilpaillaan lyhyen radan MM-kisat Abu Dhabissa. Ne siirtyivät viime vuodesta tähän vuoteen.

– Pääsemme pitkästä aikaa kilpailemaan lyhyen radan arvokilpailuihin ja uimareilla on kovat näyttöhalut. Odotettavissa on kovatasoiset kilpailut, vaikka uinnissa on tänä vuonna useita arvokilpailuita. Joukkueessamme on sekä ensikertalaisia että kokeneita uimareita, Uimaliiton huippu-uinnin valmennuspäällikkö Tommi Pulkkinen kertoi liiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

EM-kisojen nimekkäimmät suomalaiset ovat Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen. Hulkko ui keväällä EM-hopeaa 50 metrin rintauinnissa ja Liukkonen EM-kultaa 50 metrin vapaauinnissa pitkällä radalla.

– Menestys luo positiivista ilmapiiriä. Se kertoo myös, että meillä on menestyspotentiaalinen joukkue, jolla voi olla nappionnistumisilla mahdollisuudet jopa mitaleille. Haluamme joukkueena jatkaa menestystä, Pulkkinen totesi.

Ida Hulkko on urakoinut olympialaisten jälkeen uinnin ISL-ammattilaisliigassa. Kuva: All Over Press

EM-joukkueen ensikertalaisia ovat vastikään Jani Sievisen nimissä olleen 25 vuotta vanhan selkäuinnin Suomen ennätyksen rikkonut Ronny Brännkärr sekä Kalle Mäkinen ja Tanja Ruohoniemi.

Suomen joukkue lyhyen radan EM-kilpailuihin Venäjän Kazaniin 2.–7. marraskuuta:

Ronny Brännkärr
Ida Hulkko
Mimosa Jallow
Veera Kivirinta
Olli Kokko
Laura Lahtinen
Ari-Pekka Liukkonen
Kalle Mäkinen
Miikka Ruohoniemi
Tanja Ruohoniemi
Martta Ruuska
Lotta Upanne

Lue myös: