Varamiehisen Sportin kotitaika Liigassa kestää – Ilveksen vuoro taipua Vaasassa

Jääkiekkoliigassa JYP voitti Jukurit 3–1 ja Sport Ilveksen 3–2. Sport on voittanut kaikki kuusi kotipeliään ja se kipusi tasapisteisiin liigaa johtavan TPS:n kanssa.

Niko Hovinen torjui 26 laukausta Sportin maalilla. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Vaasan Sport voitti torstaina jääkiekkoliigassa Tampereen Ilveksen toistamiseen vajaan viikon aikana. Ottelu oli entiseen tapaan huipputasainen, ja kuinka ollakaan Sport venytti kotivoittojen putken kuuteen otteluun tuloksella 3–2.

Ilves on Sportille tutuin vastustaja Liigassa, sillä Sportilla on eniten kohtaamisia Liigassa juuri Ilvestä vastaan. Torstain ottelu oli seurojen välillä jo 48. keskinäinen ottelu, ja Sportin voitto oli 19:s.

Sportilla oli haasteita saada riittävästi hyökkääjiä kokoonpanoon, sillä Olavi Vauhkonen, Jonne Virtanen ja Joni Nikko olivat poissa. Siksi laitahyökkääjäksi oli pestattu sairauslomalta palannut puolustaja Victor Westermarck. Peliaika jäi vähäiseksi, sillä uusi pelipaikka osoittautui haastavaksi.

Ilveksellä oli jäänyt raateluhampaankoloon paljon edellisestä ottelusta, jossa se hävisi Sportille. Ilves hyökkäsi vauhdikkaasti ja oli ensimmäisessä erässä selvästi paremmassa iskussa. Maalit kuitenkin edelleen ratkaisevat, ja siinä hommassa Sport oli terävämpi.

Ottelu huipentui kolmannessa erässä Ilveksen hurjaan takaa-ajoon, mutta Sportin maalivahti Niko Hovinen oli suurimpana esteenä. Takaa-ajoa haittasi myös kolmannen erän loppuun tullut jäähy.

Olli Jokisen Jukurit taipui JYPille, Tuppuraisella ja Immosella tunteikas ilta

JYP-ikonien Jarkko Immosen ja Jani Tuppuraisen paluu Jyväskylään oli Liigassa torstaina synkkä, kun konkarihyökkääjien tällä kaudella edustama Mikkelin Jukurit taipui hurrikaanipaidoille torstaina maalein 1–3.

Jukurit oli niskan päällä läpi ottelun, mutta JYPin puolustustaistelu kesti. Kotijoukkueen maalivahti Markus Ruusu napsi kiinni 30 kiekkoa virkaveli Oskari Salmisen 12 torjuntaa vastaan.

– Ei tässä kannata laittaa päätä pensaaseen. Meillä oli hyvin peli hallussa, mutta liian helppoja maaleja päästimme omiin. Jos näin jatketaan joka ilta, varmasti myös voittoja alkaa tulemaan, yli 600 liigapeliä JYPin paidassa pelannut Tuppurainen summasi STT:lle.

Paluu Jyväskylän Hippokselle oli Tuppuraiselle tärkeä, vaikka se tärkein eli voitto jäi ottamatta.

– Tappio kyllä kirpaisi. Muuten oli tosi hauskaa pelata, ihan kuin olisi kotiottelu ollut kyseessä. Oli siinä toki vähän ekstralatausta, mutta ei tämä liikaa jännittänyt, 41-vuotias Liigan nestori sanoi.

JYPin kanadalaishyökkääjä Reid Gardiner avasi maalitilinsä keskiviikkona Porissa ja kihautti Jukureita vastaan kaksi osumaa lisää. JYPistä onnistui myös Adam Brodecki. Vieraiden kavennusmaalin ottelun lopussa laukoi kapteeni Petrus Palmu.

– Tekemisen meininkiä oli tänään. Vastustajan maalin hinta oli taas aika halpa. Paikkoja oli kyllä paljon ja kontrolloimme peliä. Tämä on maalintekopeli ja yhdellä maalilla on vaikea voittaa, Jukurien päävalmentaja Olli Jokinen sanoi.

– Me puolustimme tänään laadukkaasti. Pitää löytää keinot, jos haluaa voittaa pelejä. Tänään se tapa oli tällainen. Saatiin hieno tapahtuma luotua vanhoille JYP-legendoille, mutta se tärkein kirsikka kakun päällä oli kotijoukkueen voitto, Jokisen virkaveli Jukka Ahvenjärvi JYPistä kertoi.

Lue myös: