Aleksander Barkov teki kaikkien aikojen isoimman suomalaissopimuksen NHL:ssä – Tappara-luotsi hehkuttaa: "Ei ole ylpistynyt rahan takia"

Aleksander Barkovista tulee NHL:n kovapalkkaisin suomalaispelaaja.

Aleksander Barkov on Panthersin ykkössentteri. Kuva: 2020 NHLI / Getty Images

NHL-seura Florida Panthersin tähtihyökkääjä Aleksander Barkov saa kaudesta 2022–2023 lähtien kovinta palkkaa suomalaisjääkiekkoilijoista koskaan.

26-vuotias Barkov on tehnyt seuran kanssa kahdeksan vuoden ja 80 miljoonan dollarin jatkosopimuksen. Suomalaishyökkääjä siis kuittaa keskimäärin 10 miljoonaa dollaria, eli noin 8,6 miljoonaa euroa per kausi. Asiasta uutisoi The Athletic. (siirryt toiseen palveluun) Panthers vahvisti tiedon perjantaina illalla Suomen aikaa. (siirryt toiseen palveluun)

NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi valitun Barkovin nykyinen sopimus kestää tulevan kauden loppuun. Barkov on kuitannut nykyisellä sopimuksellaan keskimäärin 5,9 miljoonaa dollaria vuodessa.

Barkov aloittaa lokakuussa jo yhdeksännen kautensa NHL:ssä. Viime kaudella keskushyökkääjä teki 50 ottelussa 58 pistettä. Barkov valittiin torstaina Leijonien olympiajoukkueeseen. NHL-kausi alkaa 12. lokakuuta.

– Näiden kahdeksan vuoden aikana hän on näyttänyt meille johtajuuttaan, luonnettaan ja pelintekijän taitojaan sementoiden itsensä yhdeksi parhaista kokonaisvaltaisimmista jääkiekkoilijoista, Florida Panthersin GM Bill Zito kommentoi seuran verkkosivuilla.

Barkov on Tappara-kasvatti. Tapparan nykyinen päävalmentaja Jussi Tapola kertoi perjantaina illalla Yle Puheen kiekkokierroksella Barkovin olevan henkilö, jolla jalat pysyy maassa jättidiilistä huolimatta.

– Hän on esimerkki kaikille suomalaisille jääkiekkoilijoille. Barkov ei ole ylpistynyt rahan takia. Hän harjoittelee edelleen hurjan kovaa ja tekee kaikki viimeisen päälle. Hänelle jos jollekin suo sen sopimuksen.

Päivitetty juttua 8.10.2021 klo 22.29: lisätty Tapolan kommentti.

Klo 23.07 lisätty, että Panthers vahvisti tiedon sopimuksen syntymisestä.

Lue myös: