Noora Rädyltä viiltävä kuitti Jääkiekkoliiton suuntaan – HPK joutui yli tuhannen kilometrin pelireissulle, vaikka kolmasosa on karanteenissa

HPK ja KalPa pelaavat viikonlopun ottelunsa vajaalla kokoonpanolla koronakaranteenien takia. Otteluita ei siirretty eteenpäin, mikä on ihmetyttänyt.

Noora Räty siirtyi täksi kaudeksi HPK:n riveihin. Kuva: Esa Fills / YLE

Naisten jääkiekkoliigassa HPK ja KalPa ovat joutuneet ikävään tilanteeseen koronakaranteenien takia. Joukkueet lähtevät viikonlopun pelireissulle pohjoiseen selvästi vajaalla ryhmällä. Molemmat kohtaavat Oulussa Kärpät ja Rovaniemellä RoKin.

Sunnuntain keskinäisessä kamppailussa HPK ja KalPa altistuivat koronalle. Molempien joukkueiden pelaajia on koronakaranteenissa.

– Pitkä matka pienellä kokoonpanolla. Riskit loukkaantua ovat suuremmat, HPK:n manageri Jorma Hassinen kertoo Yle Urheilulle.

Hassinen ja muu joukkue olisi toivonut, että tässä tilanteessa ottelut olisi siirretty eteenpäin.

– Se olisi ollut ilman muuta viisasta. Ei näin pitäisi Naisten Liigassa pelata.

HPK:n maalivahti Noora Räty avautui tilanteesta Twitterissä. Räty pohtii, olisiko miesten SM-liigassa toimittu samalla tavalla.

– Kohta lähtee 10+2 kohti napapiiriä. On tää touhua. Pelattaisko SM-liigaa, jos joukkue saisi koronan takia kasaan kaksi kenttää? Kaverin puolesta kyselen, Räty hämmästeli.

Kahdella kentällä Kärppien ja RoKin kaatoon

Hassinen pitää tilannetta epäreiluna. Yleensä joukkueessa on 21 pelaajaa, nyt seitsemän pelaajaa on karanteenissa, kaksi loukkaantunut. Karanteeniin ovat joutuneet pelaajat, joilla ei ole kahta rokoteannosta.

– Meillä on kaksi täyttä kenttää, neljä tai viisi pakkia.

Hassisen mukaan otteluiden siirtämisestä oli keskusteltu Jääkiekkoliiton kanssa. Liiton linja on, että otteluja siirretään koronan takia, mikäli valtaosa joukkueesta on joutunut karanteeniin. HPK:n tapauksessa kolmasosa on karanteenissa.

– Se on selkeä linja, ja niin pitää toimia. Tähän olisi pitänyt löytää uudet pelipäivät ja katsoa, että olisi tasavertaiset mahdollisuudet taistella voitoista molemmin puolin, Hassinen sanoo.

– Jotain tämä kertoo (Naisten Liigan) arvostuksesta. Mutta päättäjät ratkaisee, ja emme voi tälle mitään.

Miksi otteluita ei siirretä?

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila kertoo, että Jääkiekkoliiton kilpailusäännöissä sanotaan, että ottelusiirtoja voi anoa koska vain, jos siirto käy molemmille.

Anomuksia viikonlopun ottelusiirroista ei ole Antilan mukaan tehty.

– En lähde sitä arvioimaan, mikä on epäreilua tai ei. Urheilussa sattuu kaikenlaisia asioita. Pelaajia voisi olla loukkaantuneina tai jossain muussa flunssassa. Meidän täytyy pitää huoli siitä, että kaikki tapahtuu yhdenvertaisesti, Antila vastaa Yle Urheilulle.

Antilan mukaan Naisten Liigan otteluohjelma on tiivis.

– Naisten Liigan ohjelma sellainen, että vapaata ei juuri ole. Kun viikonlopun ottelukiertue on kaukana pohjoisessa, niin mitenkään ongelmatonta otteluiden siirtäminen ei olisi ollut siinäkään tapauksessa.

HPK on sarjassa 8:s, KalPa 9:s.

Lue myös: