Näin KuPS juhlii Suomen mestaruutta – valmentajalta suoraa puhetta: "Tämä on yhteisö, johon on helppo jokaisen kuulua"

Jalkapallon Kansallisen liigan mestaruuden voittanut KuPS aikoo juhlia Kuopion torilla, kun seura voittaa myös Veikkausliigan mestaruuden.

KuPS pääsi nostamaan mestaruuspokaalin
KuPS pääsi nostamaan mestaruuspokaalin

Jalkapallon Kansallisen liigan kausi päättyi kuopiolaisen KuPSin mestaruusjuhliin. KuPS oli varmistanut mestaruuden jo edellisellä kierroksella, joten TiPSin 3–2-voitto ei voitonjuhlia peruuttanut.

Kuopiossa nähtiin monenlaisia tunteita, sillä sekä koti- että vierasjoukkueessa oli ainakin yksi pelaaja, joka pelasi lauantaina viimeisen ottelunsa. KuPSissa tämä pelaaja oli joukkueen kapteeni, peräti 18:tta kauttaan naisten pääsarjatasolla pelannut Neea Berg.

– Olen yrittänyt nauttia joka hetkestä. Koko viikko on ollut tunteiden vuoristorataa, mutta olen yrittänyt nauttia ja fiilistellä tätä päivää. On ollut huikea päivä, Berg myönsi Yle Urheilun haastattelussa.

– En vielä osaa kasata näitä kaikkia vuosia muutamaan lauseeseen, mutta tämä on ollut minun paras kauteni.

TiPSin joukkueessa pitkän uransa päätti Tia Hälinen, joka aikoo seuraavaksi keskittyä yleisurheiluun ja 800 metrin juoksuun. Hälinen oli ehtinyt lopettaa jo kertaalleen, mutta TiPSin valmentaja Pauliina Miettinen houkutteli Hälisen uudelleen kehiin.

– Tosi ristiriitaiset fiilikset. Vaikka emme voittaneet mestaruutta, niin tämä lopetus tuntuu älyttömän hyvältä. Iso kiitos joukkueelle, että sain lopettaa tämän kauden ja urani ihan mahtavalla tavalla, Hälinen sanoi.

– Tämä oli tosi tärkeä kausi minulle. Sain tehtyä sovinnon jalkapallon kanssa. Olen niin onnellinen ja kiitollinen tästä kaudesta.

Kuopiolainen yhteisö

Lauantainen tappio oli KuPSille vasta kauden toinen ja se voitti mestaruuden kolmen pisteen turvin ennen hopealle sijoittunutta TiPSiä. Åland United vei pronssimitalit.

Kuopiolaiset ovat osoittaneet kauden aikana, että seurassa panostetaan sekä naisten että miesten joukkueeseen, ja se on pyrkinyt näyttämään muille seuroille mallia.

Bergin, joukkueen nuoren hyökkäjälupauksen Anni Hartikaisen ja valmentaja Ollipekka Ojalan mukaan KuPS on ennen kaikkea yhteisö.

– Teemme oikeasti töitä yhdessä, ei pelkästään naiset ja miehet erikseen. Tämä on yhteisö, johon on helppo jokaisen kuulua. Jokaiselle on rooli, on sitten mies tai nainen, niin jokaisella on paikka tässä seurassa, Ojala sanoi.

– Onhan täällä paljon parempi kuin muualla. Tämä on paras paikka kehittyä tällä hetkellä. Resurssit ja kaikki on kohdallaan, Hartikainen lisäsi.

KuPSin hyvä työ saa kehuja myös tikkurilalaisilta. Hälisen mukaan myös muiden täytyy panostaa enemmän, jotta kehitys jatkuisi.

– Koko urheiluyhteiskunnan pitää lähteä mukaan samalla tavalla, jotta pysymme muiden perässä, Hälinen sanoi.

– Ja rahaa pitää tulla, jotta pystymme tekemään tätä ammattimaisesti, Miettinen painotti.

Tavataanko torilla?

KuPSin seuraava tavoite on Mestarien liigassa, johon se nyt pääsee karsimaan hallitsevana mestarina. Ollipekka Ojalan mukaan KuPS haluaa tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa ja menestyä Mestarien liigassa.

– Tämän seuran motto on, että ikinä ei lähdetä vain osallistumaan. Tarvitaan hyvä arpaonni, mutta tavoitteemme on mennä lohkovaiheeseen ja tehdä suomalaista historiaa. Me lähdemme menestymään ensi kaudella, Ojala vakuutti.

KuPS otti ilon irti mestaruusjuhlista kotikentällään, kuten myös paikalla olleet kuopiolaiskatsojat. Hartikaisen mukaan Kuopio onkin jo nyt sekaisin, mutta hän ei osannut sanoa, miten mestaruutta juhlitaan.

– Emme tiedä, miten juhlitaan, kun emme ole ikinä Suomen mestaruutta voittaneet.

Valmentaja Ojala uskoi, että tähän “ongelmaan” löytyy varmasti keinoja. Hän asetti paineita myös KuPSin Veikkausliigan joukkueelle mestaruusjahdissa. Tällä hetkellä kuopiolaiset johtavat liigaa kolmen pisteen turvin.

– Sitten kun miehet voittavat, niin mennään torille! hän sanoi.

Lue myös: