Lasse Kurvinen, 42, uusi flat trackin maailmanmestaruuden

Lasse Kurvinen varmisti Italiassa toisella sijallaan toisen peräkkäisen maailmanmestaruutensa moottoripyöräilyn flat trackissa.

Lasse Kurvinen uusi flat trackin maailmanmestaruuden!
Lasse Kurvinen uusi flat trackin maailmanmestaruuden!

Lasse Kurvinen juhlii jälleen kerran moottoripyöräilyn flat trackin maailmanmestaruutta. 42-vuotias Kurvinen oli toinen kauden päätöskilpailussa Italiassa Boves–Cuneossa ja se riitti varmistamaan toisen peräkkäisen mestaruuden.

Aiemmissa kilpailuissa Kurvinen oli ottanut kaksi voittoa ja yhden kakkossijan, vaikka haasteita kauteen riittikin.

– Nyt on hemmetin hyvä fiilis, Kurvinen iloitsi tiedotteessa.

– Ensimmäinen mestaruus tuli kaksiosaisessa sarjassa kahdella kakkossijalla viime vuonna. Nyt halusin puolustaa mestaruutta ja osoittaa, että todellakin pystyn sen uusimaan ja myös voittamaan kisoja. Lisäksi halusin rakentaa itselleni taustajoukkojeni vahvalla panostuksella niin hyvän pyörän, että pystyn ajamaan omien kykyjeni ylärajoilla. Onnistuimme kaikissa tavoitteissa.

Mäntyharjulaisen Kurvisen projekti huipentuu keväällä Yhdysvalloissa, kun hän lähtee kilpailemaan flat trackin emämaahan.

– Minun piti lähteä Amerikkaan jo tänä vuonna, mutta siellä muutettiin sääntöjä, joiden mukaan yksisylinteristen pyörien luokassa kuskien yläikäraja on 39 vuotta. Suuntaankin sitten ensi keväänä kaksisylinteristen luokkaan, eli minun pitää opetella ajamaan täysin erilaisella pyörällä kuin millä olen nyt mestaruuteni voittanut, Kurvinen taustoittaa.

– Haluan kokea Amerikassa kisaamisen, joten lähden kahteen perinteiseen flat track -kisaan sinne. Ajan nykyisen 450-kuutioisen KTM:ni sijaan joko 700-800-kuutioisten tai 1200-kuutioisten pyörien pro-luokassa perinteisellä prätkämerkillä, Indianilla, Royal Enfieldillä tai Harley-Davidsonilla.

Lue lisää: