1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Katso tunteikkaat kuvat ja videot: Ruotsin naisten jalkapalloliigassa murskattiin yleisöennätys – suomalaispelaajia vilisi kentällä

Suomalaispelaajia nähtiin runsaasti yli 18 000 katsojan edessä, kun Hammarby jyräsi voittoon AIK:sta lukemin 4–1.

Hammarbyn fanit pääsivät juhlimaan! Kuva: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Hammarbyn ja AIK:n välisessä Tukholman paikalliskohtaamisessa lyötiin Ruotsin naisten jalkapalloliigan katsojaennätys selvästi uusiksi. Hammarbyn emännöimä Damallsvenskanin ottelu keräsi 18 537 katsojaa. Aiempi ennätys oli 9 413 katsojaa. Ennätys oli nähty Linköpingin ja Uumajan välisessä kamppailussa vuonna 2008.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Hammarby voitti sunnuntain ottelun 4-1 Madelen Janogyn, Alice Carlssonin, Berglind Björg Thorvaldsdottirin ja Emma Janssonin maaleilla. AIK:n ainokaisesta vastasi Honoka Hayashi. Hammarby on sarjataulukossa viidentenä ja AIK sijalla 11.

Kentällä nähtiin myös runsaasti suomalaispelaajia. Hammarbyn maalilla pelasi Anna Tamminen ja kenttäpelaajista avauksessa oli Eva Nyström. AIK:lla avauksessa olivat suomalaisista maalivahti Milla-Maj Majasaari ja kenttäpelaajista Emma Santamäki, Jenny Danielsson sekä Kaisa Collin. AIK:n päävalmentaja on Maiju Ruotsalainen.

Kuva: STELLA Pictures / All Over Press

Lue lisää:

Ruotsin naisten pääsarjassa tehdään tänään yleisöennätys – väkeä enemmän kuin Stadin derbyissä koskaan: "Onhan se ihan uskomatonta"