1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. cheerleading

Suomelle kolmas peräkkäinen cheerleadingin maailmanmestaruus! Katso joukkueen mahtava reaktio: “En tiedä, miten päin pitäisi olla”

Suomen joukkueen riemu repesi, kun maailmanmestaruus julistettiin etäyhteydellä sunnuntai-iltana.

Suomi voitti kolmannen kerrran peräkkäin cheerleadingin maailmanmestaruuden! Katso joukkueen riemuisa reaktio
Suomi voitti kolmannen kerrran peräkkäin cheerleadingin maailmanmestaruuden! Katso joukkueen riemuisa reaktio

Suomi on voittanut kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruuden cheerleadingissa. Kovatasoisessa aikuisten sarjassa Suomen joukkue ylsi kauden parhaaseen suoritukseensa.

Kilpailut järjestettiin virtuaalisesti. Suomen kilpailusuoritus kuvattiin jo syyskuussa Helsingissä. Maajoukkue jännitti lopullisia tuloksia sunnuntaina liiton toimistossa Pasilassa.

Kun Suomi julistettiin mestariksi, tunteet purkautuivat mahtavan iloisilla riemunkiljahduksilla.

– Olen niin ylpeä, kapteeni Emmi Reenkola kykeni sanomaan juhlien keskellä.

– Ei ole koskaan jännittänyt näin paljoa. Asiat eivät ole olleet kontrollissamme niin pitkään aikaan kisasuorituksen jälkeen. En tiedä, miten päin pitäisi olla.

Reenkolan mukaan joukkue tekee todella hyvää työtä.

– Olemme muitakin kuin urheilijoita toisillemme. Keskitytään siihen, että tunnemme toisemme ja nautimme toistemme yhteisolosta.

Suomen joukkueet kahmivat ennätykselliset neljä mitalia viikonlopun MM-kilpailuissa. Lauantaina Suomen juniorit voittivat kultaa tyttöjen cheer-sarjassa. Sunnuntaina kaikki Suomen kaikki joukkueet aikuissarjoissa ottivat mitalin.

Aikuisissa Suomen takana hopeaa otti Norja ja pronssia Meksiko.

Lue lisää:

Suomen juniorit näyttivät mallia – kultaa cheerleadingin MM-kisoista!

Yhdysvaltojen mestaruusputken katkaissut naisten cheermaajoukkue voi vain jännittää sunnuntaita – MM-kisat järjestetään virtuaalisesti