Hyppää sisältöön

Miksi Kylian Mbappen maalia Kansojen liigan finaalissa ei hylätty? Espanjan tähti raivostui: "Ei tässä ole mitään järkeä"

Ranska voitti Kansojen liigan lyömällä Espanjan loppuottelussa 2–1. Ranskan voittomaali herätti paljon keskustelua, sillä Kylian Mbappen nähtiin olleen paitsiossa.

Kylian Mbappe laukoi pallon maaliin 80. minuutilla.

Ranska pääsi juhlimaan historian toista Kansojen liigan voittoa, kun "Les Bleus" kukisti Espanjan Milanossa pelatussa loppuottelussa 2–1. Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella jaksolla. Mikel Oyarzabal siirsi Espanjan johtoon 64. minuutilla, mutta Ranska nousi tasoihin jo pari minuuttia myöhemmin Karim Benzeman upotettua loistavan laukauksen verkkoon kuudentoista alueen kulmasta.

Voittomaali herätti paljon keskustelua ja närää. Kylian Mbappe sai 80. minuutilla pystysyötön Theo Hernandezilta oltuaan paitsiossa. Espanjalaispuolustaja Eric Garcia yritti katkaista syötön, mutta epäonnistui hipaistuaan palloa matkalla. Mbappe pääsi nokikkain veräjänvartija Unai Simonin kanssa.

Espanja protestoi maalia voimakkaasti, mutta videotarkistuskaan ei muuttanut tuomiota.

– Tuomari (Anthony Taylor) kertoi meille, että Garcia halusi pelata palloa, ja se poistaa paitsion. Hän kuitenkin halusi pelata palloa, koska muuten se olisi mennyt Mbappelle, joka oli paitsiossa. Ei tässä ole mitään järkeä, FC Barcelonan Sergio Busquets manasi Espanjan tv:lle.

Garcia hämmästeli myös tilannetta.

– Hän oli paitsiossa. Tuomari kertoi, että yritin pelata palloa. Mitä olisi pitänyt tehdä? Siirtyä sivuun ja antaa hänen juosta? Se on ilmeisesti sääntö.

Entinen huipputuomari Iturralde Gonzalez selitti tilannetta espanjalaislehti AS:lle (siirryt toiseen palveluun). Ratkaisevaa oli nimenomaan se, että Garcia yritti pelata palloa.

– Näkemiemme kuvakulmien perusteella ei ole helppoa nähdä, että Garcia osuu palloon. Palloon koskeminen ja kimmoke ei vielä poista paitsiota, mutta pelaajan täytyy yrittää tietoisesti katkaista syöttö. Eric oli maassa, osui palloon ja se auttoi Mbappea, Gonzalez totesi.

– Mbappe ei häirinnyt tilannetta, mutta hänen läsnäolonsa mahdollisti sen. Säännön mukaan tilanteessa täytyy olla estämistä, ja Mbappe ei estänyt Garciaa.

Huuhkajien vieraaksi ensi kuussa MM-karsintaotteluun saapuvan Ranskan tasoitusmaalin tehnyt Benzema iloitsi joukkueensa nousua voittoon. Kesän EM-kisoihin maajoukkueeseen palannut Real Madrid -tähti pääsi nostamaan mestaruuspokaalia.

– Halusin todella voittaa pytyn Ranskan kanssa, ja nyt se on tehty. Näytimme vahvaa luonnettamme, ja joukkueemme on sitkeä. Emme anna periksi, ja näytimme sen tänään.

Ranska nettosi voitostaan noin 10,5 miljoonaa euroa.

Lue myös:

Mbappen maali sinetöi Kansojen liigan voittopokaalin Ranskalle

Huuhkajille kitkerä takaisku: Nikolai Alho sivuun Kazakstan-ottelusta

Miksi Huuhkajat teki näin karmean virheen tärkeällä hetkellä MM-karsinnoissa? Markku Kanerva selittää: "Se vähän yllätti kaikki"

Kommentti: Huuhkajien MM-kisajuna suistui raiteiltaan – Olympiastadionin jättiyleisö näki kentällä harvinaisia virheitä