Helen Nkwocha on Euroopan ensimmäinen nainen miesten pääsarjajoukkueen päävalmentajana – muutti asuntolaivaan jahdatakseen unelmaansa

Helen Nkwocha on färsaarelaisen TB Tvøroyrin päävalmentaja.

Kuva: Getty Images

Helen Nkwocha, 45, on Euroopan jalkapallohistorian ensimmäinen nainen, joka toimii miesten pääsarjajoukkueen päävalmentajana. Hänet nimettiin vähän aikaa sitten Färsaarten pääsarjassa pelaavan TB Tvøroyrin päävalmentajaksi. Useita mestaruuksia voittanut TB on yksi Färsaarten vanhimmista seuroista.

TB kääntyi Nkwochan puoleen kuusi ottelua ennen kauden loppua, kun seura oli saanut kauden aikana kasaan vain kolme pistettä. Täysin tuntematon valmentaja Nkwocha ei seuralle ole, sillä hän on toiminut joukkueen juniorivalmentajana.

– Minun ei kauaa tarvinnut miettiä, tartunko tarjoukseen, Lontoossa syntynyt Nkwocha kertoi BBC:lle. (siirryt toiseen palveluun)

– Ihmisten reaktio ei ole ollut sama kuin itselläni. Olen tottunut siihen, että olen nainen, mutta kaikki muut reagoivat sukupuoleeni. Olen tähänkin asti työskennellyt enemmän miesten kuin naisten kanssa. On varmasti erilaista työskennellä pääsarjatasolla, mutta miesten kanssa olen tottunut työskentelemään, Nkwocha kommentoi.

Nkwocha on entinen lontoolaispoliisi, joka myi asuntonsa ja muutti asuntolaivaan jahdatakseen valmentajaunelmaansa. Hän on työskennellyt jalkapallon parissa ympäri maailmaa kuten Kiinassa ja Yhdysvalloissa.

– Sitä pitää olla sinnikäs, ja asuntolaiva oli paras tapa säästää rahaa valmennuskursseja varten. Olen joutunut tekemään paljon taloudellisia uhrauksia ja matkustamaan, kun olen yrittänyt kehittyä valmentajana. Tämä on ollut haastavaa, koska valmentajien välillä on kovaa kilpailua.

Nkwocha on nyt toiminut kahdessa ottelussa TB:n päävalmentajana, mutta hän ei ole vielä onnistunut katkaisemaan joukkueen tappioputkea. Viime viikonlopun pelinsä TB hävisi "vain" 0–1, vaikka joukkuetta rasitti yksi ulosajo.

Lue myös: