Palloliiton Ari Lahti: Markku Kanervan mahdollista jatkopestiä pohdittaneen vasta ensi syksynä

Miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervan nykyinen sopimus ulottuu ensi vuoden loppuun.

Kuva: Antti Haanpää / Yle

Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden mukaan Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan nykyisen sopimuksen kesto ei riipu siitä, pääseekö Suomi Qatarin MM-lopputurnaukseen vai ei. Jalkapallon miesten MM-turnaus pelataan loppuvuodesta 2022.

– Rivellä (Kanervalla) on sopimus, joka päättyy 31. joulukuuta 2022. Jostain syystä julkisuudessa on liikkunut väärääkin tietoa, Lahti kertoi maanantaina STT:lle.

Huuhkajien MM-karsintaurakka päättyy marraskuussa, mikäli joukkue jää karsintalohkossaan kahden parhaan ulkopuolelle. Lohkovoittaja etenee MM-kisoihin suoraan, ja kakkonen pääsee jatkokarsintoihin. Kaksi maata pääsee jatkokarsintoihin tosin myös Kansojen liigasta.

Huuhkajia odottaa ensi vuonna Kansojen liiga, jota pelataan kesä- ja syyskuussa. Lahden mukaan Kanervan mahdollisen jatkon pohtiminen on tällä tietoa ajankohtaista vasta ensi syksynä Kansojen liigan urakan päätyttyä.

– Varsinaiset EM-karsinnat alkavat keväällä 2023. Siihen liittyen joudumme miettimään ensi vuonna, jatkammeko Riven kanssa vai mitä tehdään. Asia ei ole tällä hetkellä ajankohtainen, Lahti sanoo.

Huuhkajien MM-lopputurnaushaave koki kovan kolauksen viime lauantaina, kun joukkue hävisi Olympiastadionilla Ukrainalle 1-2. Huuhkajat on D-karsintalohkossa neljäntenä kerättyään viidestä ottelustaan viisi pistettä. Joukkue kohtaa tiistaina Nur-Sultanissa Kazakstanin, joka on lohkojumbona.

– Kyllä tässä vielä toivo elää siitä, että pelaisimme MM-kisoissa. Selvää on, että Rive on lopputurnauksessa valmentajamme, jos niihin pääsemme. Jos emme pääse, Nations Leaguen (Kansojen liigan) jälkeen on oikea hetki miettiä tulevaa.

Puheenjohtajan mukaan Ranska-peliin 16. marraskuuta on myyty jo vajaat 18 000 lippua.

Lue myös