Saksa varmisti hyvissä ajoin paikkansa jalkapallon MM-lopputurnaukseen – "Tavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus"

Saksan miesten jalkapallomaajoukkue varmisti paikkansa Qatarin vuoden 2022 MM-lopputurnaukseen myöhään maanantaina.

Kuva: 2021 Getty Images

Nelinkertaisen jalkapallomestarin paikka lopputurnauksessa varmistui, kun Saksa kaatoi J-lohkon karsinnoissa Pohjois-Makedonian 4–0 (0-0) Skopjessa. Romanian 1–0-voitto Armeniasta sinetöi lopullisesti Saksan kisapaikan.

Chelsean kärkimies Timo Werner teki Saksalle kaksi osumaa. Maalinteossa onnistuivat myös Wernerin seurakaveri Kai Havertz ja ensimmäisen maajoukkuemaalinsa viimeistellyt Jamal Musiala.

Saksa on ensimmäinen maa, joka varmisti paikkansa lopputurnauksessa isäntämaa Qatarin lisäksi.

– Tavoitteemme on voittaa maailmanmestaruus. Tavoite on aina voittaa, kun pelaa Saksan paidassa. Tässä on vielä erittäin pitkä matka edessä. Me teemme kaikkemme, jotta olisimme valmiita, kun MM-kisat alkavat, Havertz kommentoi pelin jälkeen RTL:lle.

Hansi Flickin suojatit olivat hävinneet vuoden alussa kotikentällään Pohjois-Makedonialle 1–2.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan. Pelasimme nyt hyvällä itseluottamuksella. Viime peleissä olemme näyttäneet, että riveissämme on paljon laatua, Havertz alleviivasi.

Lohkon seitsemäs voitto nosti Saksan tavoittamattomaan 21 pisteeseen ja kahdeksan pisteen karkumatkalle, kun kaikilla lohkon mailla on vielä kaksi karsintapeliä jäljellä.

Modricin vapaapotku meni muurin läpi

H-lohkossa Kroatia varmisti paikkansa vähintään jatkokarsinnoissa, kun joukkue nousi 2–2-kotitasapeliin Slovakiaa vastaan.

Slovakia johti ottelua toisella jaksolla vielä 2–1, mutta Kroatian tähtipelaaja Luka Modric nosti kotijoukkueen 2–2-tasapeliin. Modric tasoitti pelin vapaapotkusta 71 minuutin kohdalla, kun hänen vetonsa meni Slovakian muurin läpi.

Kroatia on nyt kahden pisteen päässä H-lohkon kärkipaikalla nousseesta Venäjästä, joka voitti maanantaina vieraissa Slovenian 2–1.

Kroatia ylsi edellisissä MM-kisoissa aina finaaliin asti.

– Me kontrolloimme ottelua ja pidimme paljon palloa. En usko, että Mateo Kovacicin (keskikenttäpelaaja) poissaolo vaikutti meihin. Me päästimme kaksi pehmeää maalia, kun emme reagoineet hyvin, Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic totesi Uefan nettisivujen mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Maanantai-illan MM-karsintojen tulokset:

Kypros–Malta 2–2 (1–0)

Valko-Venäjä–Tshekki 0–2 (0–1)

Viro–Wales 0–1 (0–1)

Latvia–Turkki 1–2 (0–0)

Hollanti–Gibraltar 6–0 (3–0)

Norja–Montenegro 2–0 (1–0)

Kroatia–Slovakia 2–2 (1–2)

Slovenia–Venäjä 1–2 (1–2)

Islanti–Liechtenstein 4–0 (2–0)

Pohjois-Makedonia–Saksa 0–4 (0–0)

Romania–Armenia 1–0 (1–0)

Siirry MM-karsintojen taulukoihin tämän linkin kautta (Teksti-TV).

Lue myös: