Tanskalla uskomaton saldo MM-karsinnoissa – seitsemän voittoa maalierolla 26–0, välissä tappio Suomelle EM-kisoissa

Tanska on tehnyt hurjaa jälkeä karsintalohkossaan ja voi varmistaa MM-kisapaikkansa tänään.

Tanska kohtaa tänään Itävallan. Kuva: AFP / Lehtikuva

Jalkapallon MM-karsintojen Euroopan lohkot alkavat lähestyä loppuhuipennustaan. Viimeiset alkulohkojen ottelut pelataan marraskuussa.

Saksa varmisti maananataina ensimmäisenä maana paikkansa Qatarin MM-kisoihin karsinnoista. Vielä kovempaa jälkeä on kuitenkin tehnyt Tanska. Tanska on voittanut lohkossa F kaikki seitsemän otteluaan hurjalla maalierolla 26–0.

Tanskalaisten jalkoihin ovat jääneet Moldova kahdesti (8–0 ja 4–0) ja Israel kahdesti (5–0 ja 2–0). Lohkon kovimmista maista Tanska kaatoi Skotlannin kotonaan 2–0 ja Itävallan vieraissa peräti 4–0.

Ainoa joukkue lohkossa, joka on pystynyt kunnolla ahdistamaan Tanskaa, on Tanskalle kuuluva itsehallinnollinen saariryhmä Färsaaret. Tanska voitti Färsaaret vieraissa 1–0 ja voittomaali syntyi vasta 85. minuutilla.

Tanskan maalit ovat jakautuneet tasaisesti. Eniten niitä on tehnyt Andreas Skov Olsen, jolla osumia on neljä. Peräti 17 eri pelaajaa on onnistunut maalinteossa.

Tanska ei ole kuitenkaan vielä varmistanut kisapaikkaansa. Se voi tehdä sen tänä iltana voittamalla Kööpenhaminan Parkenilla Itävallan. Sen jälkeen Tanska kohtaa vielä Färsaaret kotonaan ja Skotlannin vieraissa.

Karsintaotteluiden välissä EM-kisoissa Tanska hävisi alkulohkossa Suomelle ja Belgialle sekä välierissä Englannille.

Lue myös: