1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jalkapallo

Huippu-uutinen Huuhkajille! Bosnia-Hertsegovina venyi tasapeliin Ukrainassa

Suomen päävastustajien tasapeli tiistai-iltana kohensi Suomen mahdollisuuksia jalkapallon MM-karsinnoissa.

Bosnia-Hertsegovina juhlimassa Anel Ahmedhodzicin maalia. Kuva: Getty Images

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue sai myöhään tiista-iltana hyviä uutisia, kun Bosnia-Hertsegovina nousi 1–1-tasapeliin Ukrainaa vastaan MM-karsinnoissa.

Juuri pisteiden jakaminen oli Huuhkajille kaikista paras vaihtoehto MM-haaveiden ja jatkokarsintaan oikeuttavan lohkon toisen sijan kannalta.

Ukraina nousi tasapelillä yhdeksään pisteeseen, mutta se on pelannut yhden ottelun Huuhkajia enemmän. Suomi on lohkossa kolmantena yhden pisteen päässä Ukrainasta.

Ukraina pelaa karsinnoissa enää yhden ottelun Bosnia-Hertsegovinaa vastaan vieraissa. Suomi puolestaan pelaa päätöskierroksella lohkokärki Ranskaa vastaan kotikentällään, mutta kohtaa tätä ennen niin ikään Bosnian vieraissa.

Jos Suomi yltäisi tasapisteisiin Ukrainan tai Bosnia-Hertsegovinan kanssa, lohkon paremmuus ratkaistaisiin maalieron turvin. Ukrainalla (9–8) ja Bosnia-Hertsegovinalla (8–7) on tällä hetkellä kuitenkin Suomea (7–7) parempi maaliero.

Ahmedhodzic tasoitti

Ukraina meni ottelussa johtoon jo 15. minuutilla, kun Viktor Tsygankovin syöttö löysi Andri Jarmolenkon takatolpalta.

Peräti viisi kertaa kohti maalia ottelussa laukoneella Bosnia-Hertsegovinalla oli useampikin paikka tasoitukseen, ja joukkue saikin ansaitsemansa palkinnon toisen puoliajan 77. minuutilla.

Tasoitusmaalissa onnistui Anel Ahmedhodzic, joka laukoi Miroslav Stevanovicin upean jatkon jälkeen pallon ilmasta vasempaan alakulmaan.

Ukrainalla oli kamppailun loppuhetkillä mahdollisuus jopa voittomaaliin, mutta Jarmolenkon tilalle ottelussa vaihdettu Oleksandr Zubkovin laukaus vapaapotkusta kipristyi vierailijoiden muuriin.

Lue myös:

Kaksi kertaa Pukki-party! Huuhkajille tyylikäs voitto Kazakstanista – haaveet MM-kisapaikasta yhä elossa

Kahden maalin Teemu Pukki oli helpottunut – Jari Litmasen maaliennätys ehti jo kutkutella takaraivossa: "Oli vaikeita vuosia"

Huuhkajat kukisti Kazakstanin, Pukki ohitti maajoukkuemaaleissa Jari Litmasen – Yle seurasi hetki hetkeltä