1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. yleisurheilu

25-vuotias tähtijuoksija puukotettu kuoliaaksi – ”Kenia on menettänyt jalokiven”

Tokion olympialaisissa Agnes Tirop sijoittui neljänneksi 5 000 metrillä.

Agnes Tirop voitti MM-pronssia 10 000 metrillä vuosina 2017 ja 2019. Tässä kuvassa Tirop tuulettaa voitettuaan 5000 metrillä Tukholmassa toukokuussa 2019. Kuva: Jonathan Nackstrand / AFP

Kenialainen pitkän matkan juoksija, kymppitonnin MM-mitalisti Agnes Tirop, 25, on löydetty kuolleena kotoaan, kertoi Kenian yleisurheiluliitto keskiviikkona. Tiropia oli puukotettu vatsaan, ja tietojen mukaan teosta epäillään hänen aviomiestään.

Tirop voitti MM-pronssia 10 000 metrillä vuosina 2017 ja 2019. Hän oli myös maastojuoksun maailmanmestari vuodelta 2015. Kuluneen kesän Tokion olympialaisissa hän sijoittui neljänneksi 5 000 metrillä, ja viime kuussa hän juoksi 10 kilometrin maantiejuoksun ME:n ajallaan 30.01.

– Kenia on menettänyt jalokiven, joka oli yksi nopeimmin nousevista jättiläisistä kansainvälisillä areenoilla. Rukoilemme voimia perheelle ja ystäville tänä vaikeana aikana, Kenian yleisurheiluliitto kirjoitti.

Agnes Tiropin (kuvassa) kuolema järkytti myös Kenian presidenttiä.

Kenian presidentti Uhuru Kenyatta otti tapahtuneeseen kantaa vielä keskiviikon aikana. Hän kuvaili Tiropia todelliseksi kenialaiseksi sankariksi.

– Asiasta tekee vielä kivuliaamman se, että Agnes menetti henkensä itsekkäiden ja pelkurimaisten ihmisten tekemän rikoksen takia. Kehotan poliisia jäljittämään ja ottamaan kiinni rikolliset, jotka ovat vastuussa Agnesin tappamisesta, Kenyatta totesi tiedotteen välityksellä.

Lue myös:

Naisten tiekympillä uusi maailmanennätys – entinen ME-nainen voitti hetkeä myöhemmin Lontoon maratonin