Hyppää sisältöön

Maailmanmestaruudenkin Ranskan paidassa voittanut jalkapallotähti Lucas Hernandez määrättiin vangittavaksi

Ranskan maajoukkuetta ja saksalaista Bayern Münchenia edustava Hernandez rikkoi Espanjassa hänelle määrättyä lähestymiskieltoa.

Lucas Hernandez voitti hiljattain Kansojen liigan Ranskan paidassa. Kuva: 2021 Jonathan Moscrop

Oikeusistuin Espanjan Madridissa ilmoitti keskiviikkona määränneensä Ranskan jalkapallomaajoukkueen ja Bayern Münchenin puolustajan Lucas Hernandezin vangittavaksi. Vuonna 2018 Ranskan riveissä maailmanmestaruuden voittanut Hernandez rikkoi hänelle määrättyä lähestymiskieltoa vuonna 2017.

Hernandez pidätettiin talvella 2017, kun hänen tyttöystävänsä oli saanut lieviä vammoja parin riideltyä. Tuolloin Atletico Madridissa pelannut Hernandez ja hänen tyttöystävänsä tuomittiin 31 päivän yhdyskuntapalveluun, ja oikeus määräsi etteivät he saa nähdä toisiaan puoleen vuoteen.

Pari meni sitten naimisiin Yhdysvalloissa, ja kun Hernandez tavattiin vaimonsa seurasta heidän palattuaan Espanjaan, Hernandez pidätettiin jälleen.

Hernandezin olisi määrä astua oikeuden eteen ensi tiistaina. Oikeuden mukaan hänen on mentävä "vapaaehtoisesti" vankilaan kymmenen päivän kuluessa ensi tiistaista lukien. Hernandez on kuitenkin valittanut saamastaan vangitsemismääräyksestä.

Hernandez voitti viime viikonloppuna Ranskan paidassa Kansojen liigan. Puolustaja pelasi finaaliturnauksen välierässä täydet minuutit Belgiaa vastaan, mutta istui loppuottelun penkillä. Hernandezin seurajoukkue Bayern München on kertonut aiemmin olleensa tietämätön oikeustapauksesta, vaikka puolustajalle on ilmoitettu käsittelystä jo syyskuussa.

Lue myös:

Rasistiset herjat johtivat Wembleylla yhteenottoon poliisin kanssa Englannin ja Unkarin MM-karsintaottelussa

Miksi Kylian Mbappen maalia Kansojen liigan finaalissa ei hylätty? Espanjan tähti raivostui: "Ei tässä ole mitään järkeä"

Miksi Newcastlen fanit riemuitsivat seuran kauppaamista kritisoituun Saudi-Arabiaan? Suomalaiskannattaja avaa hämmentävien juhlien taustat