1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. lentopallo

VaLePa iski jatkoon Mestarien liigan karsinnassa

VaLePa otti neljännessä erässä kentälle jokerikortin, joka ratkaisi ottelun.

VaLePan torjuntapeli vauhdissa. Kuva: Lehtikuva

Vammalan Lentopallo eteni Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, kun se kaatoi hollantilaisen Draisma Dynamon kotikentällään 3–1.

Viikko sitten Hollannissa erin 3–2 voittanut VaLePa oli vakuuttava kahdessa ensimmäisessä erässä. Ne menivät kotijoukkueelle erälukemin 25–20 ja 25–21.

Kolmas erä lipesi hollantilaisille jatkopalloilla luvuin 29–27. Nivusvaivasta kärsinyt kanadalainen hakkuri Jerome Cross tuli VaLePan avuksi kentälle neljänteen erään, jonka isännät veivät numeroin 25–23.

– Meni, kuten olin päässäni pyöritellyt. Hyvä, että voidaan laajalla miehistöllä pelata, vaikka on loukkaantumisia ollutkin vaivana. Kolmannessa erässä vastaanotto jäi todella kauas ja vaikeutti hyökkäämistä, päävalmentaja Janne Kangaskokko kommentoi.

Mikko Esko johti kotijoukkueen peliä erinomaisesti. Avauspelin tapaan yleispelaajakaksikko Sakari Mäkinen (25/+17) ja Jiri Hänninen (22/+12) oli tehokkaalla päällä. Hakkurina Alberto Cavasin teki tehot 12/0.

VaLePan seuraava vastus on portugalilainen Benfica tai virolainen Tartto. Toisen kierroksen ottelu pelataan jo ensi viikolla vieraissa ja kotipeli 26.–28.10. välisenä aikana. Tämän parin voittaja selviää pelaamaan lohkovaiheen paikasta kolmannelle ja viimeiselle karsintakierrokselle.

Lue myös:

VaLePa voitti dramaattisen ottelun Mestarien liigan karsinnassa – "Oltiin kovia viimeisissä palloissa"