Suomalaiset tehokkaina yön NHL-kierroksella, takoivat 16 pistettä – Miro Heiskanen ratkaisi jatkoaikavoiton Dallasille

Muista suomalaisista Eeli Tolvanen, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund onnistuivat maalinteossa.

Heiskanen tarjoili myös syötön Dallasin 2-0-osumaan. Kuva: 2021 Getty Images

Miro Heiskanen nousi Dallas Starsin sankariksi varhain perjantaina Suomen aikaa. Heiskanen iski jatkoajalla Dallasin 3–2-voittomaalin New York Rangersista.

Heiskanen tarjoili toisessa erässä myös syötön Radek Faksan osumaan. Rangers nousi kuitenkin kahden maalin takaa tasoihin, ja ratkaisu venyi jatkoajalle. Yli 26 minuuttia vastuuta saanut suomalaispuolustaja sai syötön Jamie Benniltä, ampaisi omasta päästä vauhtiin ja laukoi komeasti kiekon ohi Igor Sherterkinin ajassa 61.38.

– Saimme kiekon omalla siniviivalla, ja sain loistavan syötön (Jamie Benniltä). Katsoin, jos pääsisimme kahdella yhtä vastaan -hyökkäykseen. Sitten yritin vain luistella kovaa ylös ja laukoa kilpipuolelle. Se meni sisään ja hyvä niin, Heiskanen kuvaili ratkaisua NHL:n verkkosivuilla.

Muista suomalaisista Eeli Tolvanen, Teuvo Teräväinen ja Mikael Granlund onnistuivat maalinteossa.

Teräväinen ja Sebastian Aho pääsivät molemmat pisteiden makuun Carolinan 6–3-voitossa New York Islandersista.

Aho syötti Carolinan 6–3-osuman ja Teräväinen kirjautti tehot 1+1. Teräväinen vastasi Carolinan viidennestä osumasta, joka syntyi päätöserässä ylivoimalla. Ilja Sorokin oli voimaton Teräväisen laukauksen edessä.

Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen vei joukkueensa johtoon avauserässä Seattle Krakenia vastaan. Mikael Granlund otti aloitusvoiton ja taiteili jäänpinnasta kiekon Luke Kuninille, joka puolestaan jatkoi Tolvaselle.

Päätöserässä Seattle karkasi 4–2-johtoon. Mikael Granlund toi Nashvillen vielä maalin päähän 40 sekuntia ennen päätössummeria, mutta suomalaisen kavennusosuma jäi laihaksi lohduksi. Seattle vei voiton 4–3-lukemin. Voitto oli tulokasjoukkueelle ensimmäinen. Joonas Donskoi sai syöttöpisteen Seattlen 2–1-osumaan.

Laine pääsi pisteille maalijuhlassa, Lundell debytoi NHL:ssä

Patrik Laine sai syöttöpisteen kahteen Columbus Blue Jacketsin osumaan, kun kotijoukkue murskasi Arizona Coyotesin 8–2. Illan tehokkain oli tanskalainen Oliver Björkstrand, joka iski tehot 2+2.

Aleksander Barkov tarjoili niin ikään syötön kahteen kotijoukkueen osumaan, kun Florida Panthers kukisti Pittsburgh Penguinsin 5–4 jatkoajalla. Barkov oli osallisena myös Carter Verhaeghen jatkoajalla syntyneessä voittomaalissa.

Päätöserässä nähtiin neljä osumaa, kun ensin Penguins karkasi 4–2-johtoon. Panthers rynni kuitenkin tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla.

Vuoden 2020 varaustilaisuudessa ensimmäisenä suomalaisena varattu Anton Lundell pelasi ensimmäisessä NHL-ottelussaan reilut 15 minuuttia. Hän nautiskeli suuresta vastuusta alivoimalla ja kirjautti plus-miinuslukeman +1. Pisteitä 20-vuotiaalle hyökkääjälle ei kertynyt.

– Tämä päivä oli melkoisen hauska päivä. Olen aina unelmoinut NHL:ssä pelaamisesta jonain päivänä ja tänään sain mahdollisuuden. Se oli aika siistiä. Yritin vain nauttia ja pitää hauskaa. Se oli pikkuisen erilaista. Vauhti oli kovempi kuin mihin olen tottunut. Sen pystyi näkemään, ettei tämä ollut enää harjoitusottelukautta, Lundell kuvaili Panthersin verkkosivuilla.

Kasperi Kapanen syötti Penguinsin toisen osuman.

Joel Armian edustama Montreal hävisi Buffalolle tylyin 1–5-lukemin. Armia oli mukana joukkueensa ainoassa osumassa.

Myös Tampa Bay ja Detroit Red Wings mättivät urakalla maaleja. Detroit johti ottelua avauserässä 3–0 ja päätöserässä 6–3. Tampa Bay nousi kuitenkin kahdesti kolmen maalin takaa ja otti lopulta jatkoaikavoiton 7–6-lukemin. Tyler Bertuzzi iski Detroitille neljä osumaa.

Kaikki tulokset teksti-tv:n sivulla 235.

Juttua päivitetty 8.55: Lisätty kommentteja.

Lue myös: