Kenialaisjuoksijan kuolemaan johtaneesta veriteosta epäilty aviomies on saatu kiinni – pakomatka päättyi 800 kilometrin päässä murhapaikasta

Kaksinkertaisen kestävyysjuoksun MM-mitalistin Agnes Tiropin, 25, murhasta epäilty aviomies pidätettiin Keniassa.

Tirop voitti 10 000 metrin MM-pronssia Lontoossa 2017 ja Dohassa 2019. Kuva vuodelta 2019. Kuva: STELLA Pictures / ddp

Poliisi otti kiinni myöhään torstai-iltana kenialaisjuoksija Agnes Tiropin, 25, aviomiehen, jonka epäillään aiheuttaneen Tiropin kuoleman. Juoksija löytyi keskiviikkona kuoliaaksi puukotettuna. Poliisi ilmoitti pian, että Emmanuel Rotichia epäillään veriteosta.

Poliisi pääsi Rotichin jäljille teletietojen perusteella ja otti hänet kiinni rannikkokaupunki Mombasassa. Epäilty teljettiin yöksi putkaan odottamaan jatkotoimenpiteitä.

– Ottaen huomioon kuinka kireä ilmapiiri on Itenissä, on epätodennäköistä, että säilyttäisimme häntä siellä, uutistoimisto AFP:n tavoittama poliisivirkailija kuvaili tilannetta ja mainitsi pariskunnan asuinpaikkakunnan.

Tapaus on järkyttänyt Keniassa ja urheilevassa maailmassa yleisestikin. Surunvalittelunsa 25-vuotiaana kuolleen Tiropin omaisille on esittänyt esimerkiksi Kenian presidentti Uhuru Kenyatta. Toivomus on, että syyllinen saadaan selville ja että hän saa tuomion mahdollisimman nopeasti.

Tirop voitti MM-pronssia 10 000 metrillä vuosina 2017 ja 2019. Hän oli myös maastojuoksun maailmanmestari vuodelta 2015. Kuluneen kesän Tokion olympialaisissa hän sijoittui neljänneksi 5 000 metrillä, ja viime kuussa hän juoksi 10 kilometrin maantiejuoksun ME:n ajallaan 30.01.

Ennenaikainen kuolemantapaus on jo toinen lyhyen ajan sisässä Kenian urheilussa. Vain muutamaa päivää ennen Tiropin kuolemaa juoksija Hosea Mwok Macharinyang kuoli 35-vuotiaana. Hänen kerrottiin tehneen itsemurhan.

Lue myös: