Norwich-valmentajalta kehut ennätysmies Pukille – Farke tietää kultakimpaleensa arvon

Teemu Pukista tuli Huuhkajien kaikkien aikojen maalintekijä. Norwichin päävalmentaja kommentoi maaliennätystä tiedotustilaisuudessa perjantaina.

Päävalmentaja Daniel Farke pitää Pukkia sekä mahtavana maalimikkona että ihmisenä. Kuva: imago sport/All Over Press

Teemu Pukki iski itsensä Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historiaan, kun hän viimeisteli kahdesti Huuhkajien voittaessa tiistaina MM-karsintapelissä Kazakstanin 2-0. Pukki nosti maalisaldonsa A-maajoukkueessa 33:een ja nousi kaikkien aikojen maalitilastossa ohi 32 maalin ex-kärki Jari Litmasen.

Pukki on tehnyt meneillään olevissa MM-karsinnoissa kuusi Suomen seitsemästä maalista. Seurajoukkueessaan Englannin Valioliigan Norwichissa Pukki on puolestaan tehnyt molemmat sarjajumbona makaavan Norwichin maalit tänä liigasyksynä. Norwichin päävalmentaja Daniel Farke tietää kultakimpaleensa arvon, eikä pelkästään maalimikkona.

– Teemu ajattelee enemmän joukkuetta (kuin itseään). Joskus fantastinen maaliennätys saa ahneeksi, mutta hän on jopa parempi ihmisenä kuin jalkapalloilijana, saksalaisluotsi kehui perjantaina tiedotustilaisuudessa koskien lauantaista Valioliigan peliä Brightonia vastaan.

– Hänen maalilukunsa puhuvat puolestaan. On uskomatonta, mitä hän tekee meidän eteemme.

Lue myös: