W Series -sarja ilmoitti: Kahdeksalle tämän kauden kärkiajajalle automaattinen paikka ensi kauden sarjaan

Emmä Kimiläinen lähtee Naisten W Series -formulasarjan päätösviikonloppuun kolmannelta sijalta.

Kimiläinen on kärkikaksikosta 34 pisteen päässä. Kuva: Tiina Kokko / Yle

Naisten W Series -formulasarjan tämän kauden kahdeksan kärkikuljettajaa saa automaattisesti paikan ensi vuoden sarjaan. W Series ilmoitti asiasta perjantaina.

W Seriesin tämän kauden kahdeksan kisan sarja päättyy ensi viikon viikonloppuna, kun Yhdysvaltain Austinissa ajetaan tuplakisa. Suomalaiskuljettaja Emma Kimiläinen lähtee päätösviikonloppuun sarjan kolmannelta sijalta, edellään tasapisteissä olevat brittiajajat Alice Powell ja Jamie Chadwick. Kimiläinen on kaksikosta 34 pisteen päässä. Austinin kahdessa kisassa on jaossa vielä yhteensä 50 pistettä.

Aiemmin paikan ensi kauden sarjaan ovat saaneet vain sarjan nuorisoakatemian kuljettajat Nerea Marti ja Irina Sidorkova. Kilpailu Austinissa kahdeksan joukkoon pääsystä on tiukka, sillä tällä hetkellä pisteissä kahdeksantena olevan ja sarjassa viimeisenä olevan välillä on eroa vain 22 pistettä.

Lue myös:

Henri Sääskilahti nostelee käsipainoja kuntosalilla.
Suomessa on tällä hetkellä 15 urheilulukiota ja 16 urheiluammattikoulua. Urheiluamiksessa kaksoistutkintoa tekevä, formulakuljettajaksi tähtäävä Henri Sääskilahti kokee, että koulun ja urheilun yhteensovittaminen onnistuu hyvin.