Seagullsin Petteri Koponen laittoi vihdoin palloa säkkiin

Perjantain miesten Korisliigakierros oli Susijengin pelaajien väkevä iltanäytös. Seagullsin Petteri Koponen äityi muun muassa kauden parhaaseensa.  

Seagullsin Petteri Koponen sekä Kotkan Urald King (20) ja Remu Raitanen (11) miesten Korisliigassa Kuva: Lehtikuva

Helsinki Seagullsin 97–89-voitto KTP-Basketia vastaan oli susijengiläisten juhlaa.

Vaihtopenkiltä aloittanut, Seagullsin Petteri Koponen pääsi vihdoin kunnolla irti ja pussitti 24 pistettä ja jakoi ohessa neljä syöttöä.

– Olin aiempaa enemmän pallon kanssa tekemisissä ja sain pelata vähän takana. Tänään oli hyvä fiilis, ja pallo meni säkkiin, Koponen hymyili ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

Myös Shawn Huff ja Tuukka Kotti jättivät jälkensä. Huff keräsi 18 pistettä ja kuusi levypalloa. Kotti puolestaan 15 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

KTP:n puolella korijuhlia johti aiempien otteluiden tapaan Remu Raitanen, jolle merkittiin 20 pistettä ja kuusi levypalloa.

Nenonen Vilppaan täsmäase

Salon Vilpas lähetti Kobrat kotimatkalle tappio niskassa. Vilpas vei ailahtelevan ottelun lopulta numeroin 96–87.

Voittajajoukkueen johtotähti pisteiden osalta oli veteraanilaituri, niin ikään maajoukkueratsu Juho Nenonen, joka heitti pisteitä joka puolelta kenttää. Nenonen nakkasi kuusi kertaa kahdeksalla yrityksellä kaaren takaa ja kokosi yhteensä 25 pistettä.

Vedossa oli myös sentteri Jeremiah Wood, joka osui 15 pistettä ja keräsi seitsemän levypalloa.

– Hirveän vaihtelevaa oli pelaamisemme, mutta onneksi voitimme. Meillä on 11 pelaajaa, jotka voivat pelata, joten piti vain kokeilla ja kokeilla, miten löytyy se viisikko, joka saa homman toimimaan. Sitten se löytyi, ja siitä 16–0 ja sillähän se ratkesi, kommentoi Vilppaan päävalmentaja Sami Toiviainen Ruudun haastattelussa.

Ensimmäiset kolme jaksoa Kobrat oli niskan päällä, mutta lopulta kotijoukkue käänsi tilanteen voitokseen. Vieraiden aktiivisin pisteidentekijä oli Stokley Chaffee Jr, joka tilastoi pyöreät 30 pistettä.