HIFK:n taistelu jäi 10 minuuttia vajaaksi – Kiekko-Espoo vei vähämaalisen kärkikamppailun

HIFK sinnitteli naisten jääkiekkoliigan kärkikamppailussa Kiekko-Espoota vastaan 50 minuuttia, mutta ei pystynyt estämään kotijoukkueen rynnistystä loppuun asti.

Kiekko-Espoon Emilia Vesa iski HIFK:a vastaan ottelun avaus- ja voittomaalin. Kuva: Matti Raivio/All Over Press

Kiekko-Espoo jatkaa naisten liigan kärjessä puhtaalla pelillä, kun se kaatoi kotihallissaan HIFK:n kolmannen erän maaleillaan 2–0. Tappio oli HIFK:lle kauden ensimmäinen, Kiekko-Espoo on voittanut kaikki pelaamaansa yhdeksän ottelua maalierolla 77–10.

Tällä kertaa ottelussa ei todellakaan mässäilty maaleilla, siitä pitivät huolta molempien joukkueiden maalivahdit sekä tiiviit puolustukset. Kotijoukkue hallitsi ottelua, mutta HIFK:n puolustus kesti liki 50 minuuttia, ennen kuin espoolaiset onnistuivat maalinteossa.

Avausosuman ja samalla ottelun voittomaalin teki Emilia Vesa, jokanousi maalin kulmalta ja ujutti kiekon maaliin ajassa 49.25. Reilut kaksi minuuttia myöhemmin Kiekko-Espoo onnistui ylivoimalla, kun HIFK:n Veronika Lorencova istui kakkosta kampituksesta. Elisa Holopainen sai laukoa liki tyhjään maaliin 2–0-osuman.

Ottelun näkyvimpiä hahmoja oli kuitenkin HIFK-vahti Iina Kuusela, joka joutui venymään kiekon eteen peräti 49 kertaa. Tiia Pajarinen Kiekko-Espoon maalilla pääsi peräti 30 laukausta helpommalla.

Sekä Kiekko-Espoo että HIFK huilaavat viikonlopun ottelut, sillä joukkueet pelaavat seuraavan kerran vasta ensi lauantaina. Huomenna naisten liiga jatkuu neljällä ottelulla.

Lue myös: