JYPin teinitähti Joakim Kemell viimeisteli jälleen, Kärpät nousi Liigassa kakkospaikalle

JYPin 17-vuotias Joakim Kemell rikkoi ensimmäisenä kymmenen maalin rajapyykin tällä liigakaudella. Sarjassa tasaista nousua tekevä Kärpät päätti Jarno Pikkaraisen valmentaman HPK:n lentokelin Oulussa.

Kärppien puolustaja Topi Niemelä pelaa vahvaa liigakautta. Kuva: AOP

JYPin 17-vuotias Joakim Kemell viimeisteli jälleen maalin miesten jääkiekkoliigassa. Kemell laukoi toisessa erässä ylivoimalla JYPin kavennuksen komealla rannevedolla.

Osuma jäi jyväskyläläisille laihaksi lohduksi, sillä SaiPa nappasi ottelusta 5–2-vierasvoiton. Kemell on kerännyt tällä kaudella 13 liigapelissään tehopisteet 10+5=15. Hän johtaa maali- ja pistepörssiä.

Perjantain muissa otteluissa Ilves voitti kotonaan Jukurit 5-2, KooKoo kotonaan Sportin 4-2, Kärpät kotonaan HPK:n 4-3 ja TPS kotonaan KalPan 3-2.

TPS on kerännyt 28 pistettä ja on sarjakärjessä. Kärpät nousi nelossijalta Pelicansin ja Sportin ohi toiseksi. Oululaisilla on koossa 25 pistettä.

Topi Niemelä kuuman Kärppä-lauman tehopakkaus

Kärpät on voittanut seitsemästä viime pelistään kuusi. HPK:ta vastaan kotijoukkueen ykköshahmo oli puolustajien pistepörssin kärkeen rynninyt Topi Niemelä, joka keräsi tehopisteet 1+2.

– Mukava, että on tullut pisteitä, mutta en ole hirveästi sitä miettinyt. Totta kai omalla pelityylillä juuri hyökkäyspäässä pitäisi saada tuotettua tulosta, tuumi piste per ottelutahdilla yhteispisteet 2+10=12 koonnut Niemelä.

Viime kaudella Niemelä valittiin alle 20-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi. Rikkonaisen edellisen liigakauden jälkeen odotukset tähän kauteen olivat kovat. Tehojen vastapainoksi 19-vuotiaalle Niemelälle on merkitty peräti 12 miinusmaalia.

Kärpät ja HPK kohtaavat toisensa uudestaan Oulussa heti lauantaina.

SaiPa kierroksen ainoa vierasvoittaja

SaiPa oli hävinnyt kuudesta viime ottelustaan viisi, mutta perjantaina sen pelaaminen rullasi vahvasti, ja tuloksena oli toinen peräkkäinen voitto.

Lappeenrantalaisten jokaiselle maalille merkittiin eri tekijä. JYP oli voittanut viisi edellistä kamppailuaan.

– Tiesimme, että täällä on vastassa Liigan kuumin joukkue. Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka vastasimme heidän antamaansa vastukseen. Nuoret pelaajat ovat saaneet poissaolojen johdosta loistavan mahdollisuuden. Vanhemmatkin pelaajat pystyvät vielä varmasti tuomaan lisää, SaiPan päävalmentaja Pekka Virta totesi.

KooKoo kaatoi Sportin

Sport on pelannut hyvän alkukauden, mutta perjantaina tuloksena oli tappio vahvalle kotijoukkueelle KooKoolle. Kouvolalaiset karkasivat kolmannessa erässä Ville Meskasen ja Kimi Koiviston osumilla 4–2-voittoon. Yhteensä 24 pistettä kerännyt Sport on sarjataulukossa kolmantena.

– Pelihän oli täynnä kamppailua. Tapoimme hyvin alivoimat (alivoima-aikaa 8.08 minuuttia, yhdellä takaiskulla). Ylivoimaan pääsin mukaan ja tekemään maalin, kun Meskanen oli kymmenminuuttisella, kiteytti mikkeliläiskasvatti, KooKoon Leevi Aaltonen, 20.

Vaasalaisten penkillä komennot jakoi valmentaja Juuso Hahl. Vastuuluotsi Risto Dufva oli asettanut itsensä flunssaisena karanteeniin radion selostuskoppiin.

Pärssinen siivitti TPS:aa

Sarjakärki TPS:n ykköshahmo oli Juuso Pärssinen, joka oli mukana kaikissa joukkueensa kolmessa osumassa. Pärssinen keräsi tehopisteet 1+2. TPS:n Ruben Rafkin lensi avauserässä suihkuun korkeasta mailasta.

– Ottelun alku oli jälleen nihkeä, mutta onneksi toisessa erässä pääsimme parempaan vauhtiin. Tiukka puolustuspeli päätöserässä toi meille tärkeät pisteet, TPS:n päävalmentaja Jussi Ahokas summasi.

KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen harmitteli joukkueensa pimeää hetkeä toisen erän alussa.

– Parin minuutin huono hetki vei meiltä pisteet, ja tehoja olisi lopussa pitänyt löytyä enemmän, Miettinen totesi.

Ilves liian kova Jukureille

Ilves jatkoi Jukurien alakuloa jyräämällä selvään kotivoittoon. Sarjajumbo Jukurit on hävinnyt viisi peräkkäistä otteluaan. Ilveksellä oli allaan neljän kamppailun tappioputki.

Tamperelaisten konkaritähti Petri Kontiola keräsi kolme syöttöpistettä. Tuomas Salmelan ottelun päätösmaali oli erikoinen, sillä Jukurien maalivahdin Oskari Salmisen luistin jäi verkkoon kiinni, ja maali oli tyhjänä.

– Olen nähnyt jääkiekkoa jotain 30-35 vuotta, mutta tuollaista maalia en ole nähnyt. Molarin luistin jäi kiinni verkkoon, ja hän oli maalin sivulla. Ehdin miettiä, voiko tuollainen epäonni olla edes totta, sanoi Jukureiden valmentaja Olli Jokinen.