Kevin Lankinen pysäytti 25 laukausta, Janne Kuokkanen avasi pistetilinsä – Bruins solmi 76 miljoonan dollarin sopimuksen

Henri Jokiharju loukkaantui kauden avauksessa ja huilaa ainakin kaksi viikkoa.

Kevin Lankinen torjui koko ottalun Chicagon maalilla. Kuva: 2021 NHLI

Jääkiekon NHL:ssä Chicago Blackhawksin suomalaismaalivahti Kevin Lankinen torjui 25/29 kertaa, kun joukkue hävisi New Jersey Devilsin vieraana 3–4 jatkoajalla. New Jerseyn ratkaisumaalin viimeisteli Jack Hughes, joka harhautti Lankisen ja laittoi kiekon tyhjään maaliin.

– Mielessäni oli monta vaihtoehtoa luistellessani, ja Ryan Graves ajoi maalille, joten säilytin kärsivällisyyteni, liikutin maalivahtia ja sen jälkeen minulla oli tyhjä maali, Hughes kertasi NHL:n nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Hughes teki ottelussa kaksi maalia, joista ensimmäisen kakkossyöttäjä oli Jerseyn suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen. Kuokkanen (+1) kellotti ottelussa peliaikaa reilut 14 minuuttia ja kärsi lisäksi yhden kahden minuutin rangaistuksen.

Chicagon suomalaishyökkääjä Henrik Borgström (+/- 0) jäi ottelussa pisteittä, vaikka helsinkiläisellä oli avauserässä mainio paikka viimeistellä läpiajon päätteeksi. Viime kauden HIFK:ssa pelannut Borgström sai peliaikaa reilut 12 minuuttia.

Viimeisten neljän minuutin aikana Blackhawks teki kaksi maalia ja nousi 1–3-tappioasemasta tasoihin.

– Ottelussa oli jaksoja, joista todella pidin. Meidän pitää olla jatkossa tasaisempia vaihdosta vaihtoon. Teimme hienon nousun, mutta tästä jäi hapan maku, Chicagon päävalmentaja Jeremy Colliton totesi pelin jälkeen.

Vancouver ratkaisi voittomaalikilpailussa

Vancouver Canucks haki makean vierasvoiton, kun se voitti Philadelphia Flyersin voittomaalikilpailun jälkeen 5–4. Vancouver karkasi toisessa erässä 0–1-tappioasemasta 4–2-johtoon, mutta Philadelphia tuli päätöserässä takaisin rinnalle ja pakotti kanadalaiset jatkoajalle ja lopulta voittomaalikilpailuun.

Ottelun ykköshahmo oli Vancouverin hyökkääjä J.T. Miller, joka teki varsinaisella peliajalla tehot 1+2 ja onnistui myös voittomaalikilpailussa.

Juuri ennen kauden alkua Vancouveriin pelaajakaupassa siirtynyt hyökkääjä Juho Lammikko (+1) uurasti nelosketjussa yhdeksän ja puoli minuuttia.

Kesällä Philadelphiaan Buffalosta siirtynyt suomalaispuolustaja Rasmus Ristolainen ei ollut joukkueensa kokoonpanossa. Ylävartalovammaa potevan turkulaisen odotetaan palaavan kaukaloon pian.

Wild ratkaisi ajassa 59.52

Yön kolmannessa ottelussa nähtiin dramaattinen loppu, kun Minnesota Wild haki 2–1-vierasvoiton Anahein Ducksilta. Wild-hyökkääjä Marcus Foligno ratkaisi ottelun 7,2 sekuntia ennen kolmannen erän loppua ajassa 59.52.

Laukausten valossa Minnesota hallitsi ottelua, sillä Anaheim-vahti Anthony Stolarz kirjasi 41/43 torjuntaa ja Minnesotan Cam Talbot selvisi 28/29 torjunnalla.

McAvoylle Bruinsin seurahistorian kallein sopimus

Boston Bruins ja 23-vuotias puolustaja Charlie McAvoy ovat solmineet kahdeksanvuotisen ja 76 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Yhdysvaltalaispakista olisi tullut tämän kauden jälkeen rajoittamaton vapaa agentti, jos sopimusta ei olisi syntynyt.

Sopimus on Bruinsin seurahistorian kaikkien aikojen suurin.

McAvoy tienaa vielä tältä kaudelta 4,9 miljoonaa dollaria, mutta tämän jälkeen hänen palkkansa nousee noin 9,5 miljoonaan dollariin.

Jokiharjulle ainakin kahden viikon tauko peleihin

Buffalo Sabresin suomalaispuolustaja Henri Jokiharju joutuu heti kauden alussa ainakin kahden viikon pakkolepoon. Jokiharju pelasi perjantaina kauden avausottelussa Montreal Canadiensia vastaan ja sai alavartalovamman.

Jokiharjun loukkaantuminen tapahtui avauserässä, mutta suomalainen pelasi koko ottelun loppuun. Buffalo voitti Montrealin maalein 5–1.

Buffalon valmentaja Don Granato luonnehti NHL:n verkkosivuilla Jokiharjun puuttumista isoksi menetykseksi. Buffalossa pelaa myös suomalaishyökkääjä Arttu Ruotsalainen.

NHL-kierroksen tulokset:

New Jersey–Chicago ja 4–3
NJD: Kuokkanen 0+1
CHI: Lankinen 25/29 torj.

Philadelphia–Vancouver vl 4–5

Anaheim–Minnesota 1–2

Lue myös: