Videot paljastavat Kalle Rovanperän vauhdin karmaisevassa tilanteessa – "Hirveällä tuurilla metallitolpan vierestä suoraan pellolle"

Kalle Rovanperän taival oli päättyä hurjaan ulosajoon Katalonian MM-rallin lauantaiaamun osuudella.

EK9: Rovanperän raju tilanne: "Hytissä oli aika ikävä tunne"
EK9: Rovanperän raju tilanne: "Hytissä oli aika ikävä tunne"

Toyotan suomalaiskuljettaja Kalle Rovanperä koki pelottavan hetken Katalonian MM-rallin lauantain aamuosuuden viimeisellä erikoiskokeella.

– Todella kovavauhtinen paikka, nypyn jälkeen heti vasen-oikea-yhdistelmä. Ylitin nypyn liian kovaa vauhtia ja väärää linjaa enkä päässyt ollenkaan sinne vasemmalle. Ajoin hirveällä tuurilla metallitolpan vierestä suoraan pellolle, Rovanperä kertoi Yle Urheilulle.

Rovanperä myönsi, että tarvitsi onneakin, ettei koko ralli päättynyt siihen. Auton keula oli täynnä heinää, kun Rovanperä saapui erikoiskokeen maaliin.

– Oli hyvää tuuria, että pääsimme takaisin tielle. Takana oli vain peltoa, putosimme sinne. Ei ehkä näyttänyt pahalta, mutta hytissä oli aika ikävä tunne mennä kutosvaihteella mutkasta suoraksi. Kyllä siinä vähän jänskätti, Rovanperä tunnusti.

Rovanperän aamupäivä oli todella värikäs, koska suomalainen kärsi jo edellisellä erikoiskokeella rengasrikon. Rovanperä oli rallissa viidennellä sijalla ennen lauantai-iltapäivän erikoiskokeita.

Perjantaina menoa hidastivat auton epäonnistuneet säädöt, mutta sillä puolella asiat ovat jo paremmin.

– Auto toimii nyt aika hyvin, eikä ole mitään suurempaa sen osalta, Rovanperä sanoi päivän huoltotauolla.

Päivitetty kello 16.07: Kalle Rovanperän kommentteja täydennetty.

Lue myös: