Huuhkajavahdille jo kahdeksas perättäinen nollapeli Ruotsin pääsarjassa! – Allsvenskanin ennätys enää 43 minuutin päässä

Mahtavassa nollaputkessa paahtava Carljohan Eriksson kunnostautui myös sunnuntain pelikierroksella, kun hänen seuransa Mjällby kaatoi Allsvenskanissa Kalmarin 4-0 (3-0).

Carljohan Eriksson Suomen infotilaisuudessa lokakuussa. Kuva: Lehtikuva

Huuhkajien maalivahti Carljohan Eriksson torjui kahdeksannen perättäisen nollapelin jalkapallon Ruotsin pääsarjassa. Sarjassa 11:ntenä oleva Mjällby teki selvää sarjakuutosesta Kalmarista jo avauspuoliskolla, jonka se voitti 3–0.

Suomalaisvahti on enää 43 minuutin päässä Allsvenskanin nollaputkiennätyksestä, jota pitää hallussaan Håkan Svensson. Erikssonille kirjattiin voitto-ottelussa kolme torjuntaa. Eriksson on päästänyt maalin selkänsä taakse viimeksi elokuun puolivälissä.

Allsvenskanissa suomalaisen nollataika on kestoltaan jo 765 minuuttia. Tämän lisäksi Eriksson piti maalinsa koskemattomana Wales-maaottelussa alkusyksystä.

Mjällbylle yhden maalin sunnuntaina viimeistellyt Jacob Bergström iloitsee seurakaverinsa uroteosta.

– Onhan tämä ihan maagista. Olen tosi ylpeä siitä, mitä teimme tänään. Paiskimme kaikki paljon hommia, jotta Carljohan Eriksson murskaisi sarjaennätyksen. Tänään hänen ei ehkä tarvinnut työskennellä niin paljon, mutta nolla on nolla, tuumi Bergström Ruotsin discovery+ sportille.

Suomalaissankari ei tee itsestään isoa numeroa, vaikka upea ennätys alkaa olla hyppysissä.

– Taustalla on hyvää joukkuepelaamista ja -puolustamista. Ehkä jotain tässä on itsekin tehnyt matkan varrella oikein, totesi Eriksson Huuhkajat-haastattelussa viikko sitten.

Eriksson iloitsee, että Mjällby on esiintynyt ryhdikkäästi kesätauon jälkeen. Joukkueen ensisijainen tavoite on säilyttää paikkansa Allsvenskanissa. Karsijan paikalla oleva Halmstad vaanii Mjällbytä neljän pisteen tuntumassa.