"Olemme mestareita loppuelämämme ajan" – Chicago Sky nousi historiansa ensimmäiseen mestaruuteen

Phoenix Mercury hukkasi neljännessä WNBA-finaalissa selvän johtonsa viimeisellä neljänneksellä.

Mestaruus oli Chicago Skylle ensimmäinen. Kuva: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Chicago Sky on voittanut historiansa ensimmäisen naisten koripallon WNBA-mestaruuden. Chicago löi neljännessä finaalissa Phoenix Mercuryn 80–74 ja nappasi mestaruuden voitoin 3–1.

Sky teki ottelun lopussa komean nousun, sillä Phoenix johti peliä vielä kolmannen neljänneksen jälkeen yhdeksällä pisteellä. Kun pelikellossa oli aikaa vielä reilut neljä minuuttia, johti Phoenix vielä pistein 72–65.

– Chicagon puolustuspeli otti askeleen seuraavalle tasolle. Meillä oli lopussa paikkamme, mutta emme onnistuneet hyödyntämään niitä, Mercuryn päävalmentaja Sandy Brondello totesi.

Skyn kantavia voimia neljännessä finaalissa olivat 26 pistettä heittänyt Allie Quigley ja 16 pistettä, 13 levypalloa ja viisi syöttöä kirjannut Candace Parker. Tulitukea he saivat Courtney Vanderslootilta, joka pussitti kymmenen pistettä ja antoi 15 koriin johtanutta syöttöä.

– Me pysyimme pelissä mukana, vaikka olimme tappiolla. Olen todella ylpeä tästä joukkueesta, Parker iloitsi.

Candace Parker juhli mestaruutta tunteet pinnassa. Kuva: imago images/Sports Press Photo/ All Over Press

Parker palasi viime kauden jälkeen 13 vuoden tauon jälkeen Chicagon riveihin Los Angelesista.

– Tämä tuntuu mahtavalta. Minun lukion aikainen valmentajani on täällä, koko kaupunki on täällä. Me olemme mestareita nyt koko loppuelämämme ajan, Parker tunnelmoi.

Lue myös: