Pelaajayhdistys vaatii ulkopuolisen selvityksen Lauri Korpikosken tilanteesta – syyttää TPS:ää väärän tiedon levittämisestä

SJRY:n mukaan TPS:n viime viikon tiistain tiedotteesta saa täysin väärän kuvan Lauri Korpikosken sairauslomaa edeltävistä ja sen aikaisista tapahtumista.

Ennen sairauslomaansa Lauri Korpikoski toimi TPS:n kapteenina. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Suomen jääkiekon Pelaajayhdistys (SJRY) vaatii ulkopuolisen selvityksen Lauri Korpikosken ja TPS:n välisestä kiistatilanteesta. Korpikosken ympärillä on kuohunut viime kuukausina, sillä pelaaja on ollut pitkään poissa seuran toiminnasta.

TPS julkaisi viime viikon tiistaina tiedotteen Korpikosken sairausloman päättymisestä. Suomen Jääkiekkoilijat ry katsoo, että tiedotteesta saa täysin väärän kuvan sairauslomaa edeltävistä ja sen aikaisista tapahtumista.

– TPS:n tiedotteen mukaan se olisi tehnyt työpaikkasyrjintäasiassa perusteellisen selvityksen käyttäen apuna ulkopuolista asiantuntijaa. Kyseinen ”ulkopuolinen asiantuntija” on kuitenkin paljastunut seuran omaksi asiamieheksi. SJRY ei pidä selvitystä ulkopuolisena selvityksenä, koska sen laadinnassa on käytetty yhtiön omaa asiamiestä, joka toimii työnantajan edustajana, SJRY kirjoitti tiedotteessa.

SJRY ei pidä TPS:n selvitystä objektiivisena tai uskottavana.

– Kyseessä on puhtaasti työnantajan sanelema ja virheellinen kuvaus tapahtumista, eikä riippumaton tutkimus siitä, mitä oikeasti on tapahtunut.

TPS:n tiedotteen mukaan se olisi kuullut selvityksen yhteydessä asianosaisia ja pelaajia.

– SJRY on ollut yhteydessä useaan pelaajaan asian tiimoilta. Tosiasiallisesti selvityksessä ei ole kuultu ainakaan Korpikoskea ja muita viimeisen vuoden aikaisiin tapahtumiin liittyviä pelaajia. SJRY:n pelaajilta saamat tiedot tapahtumista poikkeavat merkittäviltä osin siitä, mitä TPS on antanut ymmärtää. Yksikään SJRY:n kuulema pelaaja ei ole vahvistanut tapahtumien menneen TPS:n kertoman mukaisesti, vaan syrjintä ja kiusaaminen on ollut ilmeistä.

SJRY:n mukaan myös TPS:n tiedotteessa annetut tiedot Korpikosken kuntoutumisesta ovat selvästi vääriä.

– SJRY toivoo TPS:n vastuuhenkilöiltä ja Jääkiekon SM-liiga Oy:ltä (”SM-liiga”) suoraselkäisyyttä, rehellisyyttä ja riippumatonta tutkintaa tapahtumien kulusta sekä ennen kaikkea tutkinnan avoimuutta.

35-vuotiaalle Korpikoskelle tehtiin tammikuussa lonkkaoperaatio, ja hän pääsi aloittamaan jääharjoittelun vasta huhtikuussa. Korpikoski oli yhtäjaksoisesti sairauslomalla 21. kesäkuuta lähtien.

Viime perjantaina TPS tiedotti, että Korpikoski siirtyy loppukauden mittaisella lainasopimuksella ulkomaille.

Lue myös: