Miksi urheiluyhteisö ei noussut barrikaadeille 11,9 miljoonan euron menetyksen edessä? "Ei sattunut olemaan pääministerin bileitä alla"

Jälkihien urheiluasiantuntijoiden mukaan urheiluväki ei reagoinut riittävän nopeasti ja näyttävästi, kun Sanna Marinin hallitus oli leikkaamassa urheilun tukirahoja.

Naisten jalkapallon pääsarjan joukkueista suurin osa pk-seudulla: "Olisiko maakunnissa syytä tehdä vähän enemmän työtä?"
Naisten jalkapallon pääsarjan joukkueista suurin osa pk-seudulla: "Olisiko maakunnissa syytä tehdä vähän enemmän työtä?"

Sanna Marinin (SDP) hallitus perui viime perjantaina Veikkaus-kiistaan liittyvät, muun muassa kulttuuriin ja liikuntaan suunnitellut leikkaukset. Jos peruutusta ei olisi tullut, olisi urheilu ja liikunta menettänyt 11,9 miljoonan euron tukipotin. Ylen aamun Jälkihiessä aiheesta keskustelivat maanantaina urheiluasiantuntijat Reetta Meriläinen, Kalle Rantala ja Tero Tiitu.

Jälkihien asiantuntijaraati ihmetteli, miksi urheiluväki ei pitänyt itsestään samalla tavalla ääntä kuin kulttuuriväki teki.

– Kyllä urheiluväkeä olisi pitänyt nähdä barrikaadeilla, koska urheilu on ihan samassa asemassa kuin kulttuurikin, Meriläinen painotti.

Tiitu komppasi asiassa Meriläistä ja heitti piikin tunnetuille artisteille Kesärannassa järjestettyjen juhlien suuntaan.

– Kyllä kulttuuri, liikunta ja urheilu sekä tiede ovat kaikki samassa veneessä. On mielenkiintoista, miten kulttuuriväki johti tätä keskustelua. Antti Kurvinen (kesk.) on myös urheiluministeri, mutta viime viikolla hänestä puhuttiin vain kulttuuriministerinä. Tietysti urheilupuolella ei sattunut olemaan pääministerin bileitä alla, Tiitu sivalsi.

Tiitun ja Rantalan mielestä urheiluväki heräsi tilanteeseen myöhemmin kuin kulttuuriväki.

– Urheiluväki ja järjestöt alkoivat rummuttaa asiasta kaksi päivää myöhässä. Olisi tärkeää, että urheiluväkikin pyrkisi näyttämään sen, että alalla tehdään todella tärkeää työtä kansaterveyden eteen. Kyllä pitäisi korostaa sitä, mihin raha vaikuttaa, Rantala totesi.

Meriläinen nosti esiin myös sen, että urheilu ja liikunta tekee arvokasta työtä lasten ja nuorten parissa.

Jälkihiessä keskusteltiin myös muun muassa rallista ja jalkapallosta. Klikkaa jutun kuvaa ja katso koko Jälkihiki.

Lue myös: